Universeum

Teachers' night och Förskolekväll för 600 lärare

Dela

Två kvällar, 600 lärare och massor av inspiration. För fjärde året i rad bjuder GR Utbildning, UR och Universeum in till Teachers’ night och Förskolekväll på Universeum.

Teachers’ night 7 september kl 17.00–20.00

På programmet står miniseminarier med inspiration och tips för lärarnas undervisning i NO och matematik.

De får också möta Andrea Kodzoman som pratar om stress och hur vi kan förhålla oss till den. Om hur vi kan uppnå balans mellan jobb och fritid. Och om skillnaden mellan kunskap och kompetens.  Andrea förmedlar verktyg och förhållningssätt på ett lättsamt och konkret sätt.

Förskolekväll 8 september kl 18.00–20.30

Förskolekvällen bjuder på praktiska tips och råd om hur man kan arbeta i förskolan. UR:s mediepedagoger berättar och visar hur lärarna kan arbeta med radio och tv-program, främst inom ämnena teknik, läsning och matematik.

Universeum dukar också upp ett smörgåsbord med tekniska laborationer som kan utföras i förskolan. Lärarna får prova på hur de kan labba med teknik tillsammans med barnen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum