Dramaten

Teaterchefen Mattias Andersson om nationalscenens uppdrag i ny podd

Dela

I ett nytt avsnitt av Dramatenpodden samtalar teaterchefen Mattias Andersson med dramaturgen Anneli Dufva om klassiker och nyskrivet, teaterkonst och politik, om att leda en teater i coronans tid och om hans syn på nationalscenens uppdrag.

–Hur gör vi teaterkonsten attraktiv och relevant för kommande generationer? Det handlar både om estetik och det innehållsliga, vilka berättelser vi berättar, vilka samtidsskildringar vi skapar och vilka röster vår plattform är till för, säger Mattias Andersson i podden.

Mattias Andersson är regissör och dramatiker och sedan 1 mars 2020 konstnärlig ledare och teaterchef för Dramaten. Hösten 2021 presenteras hans första repertoar.

–Det känns oerhört inspirerande och jätteintressant att ta det här vidare, om vi nu bara får komma igång, om nu den här pandemin förhoppningsvis släpper.

Dramatenpodden presenterar scensamtal och intervjuer med skådespelare, regissörer och andra verksamma på teatern och i kulturvärlden. 

Inför julhelgerna släpps fyra nya avsnitt om skapande och konst – samtal med Dramatens teaterchef och konstnärliga ledare Mattias Andersson, Unga Dramatens konstnärliga ledare Ada Berger, författaren Kristina Sandberg och poeten och översättaren Marie Lundquist. Alla avsnitt finns tillgängliga där poddar finns och på Dramatens hemsida. Mer information finns HÄR.

Nyckelord

Kontakter

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten delar värdskapet för europeisk digital teaterfestival22.12.2020 12:59:09 CETPressmeddelande

Den 20 januari inleds en fjorton dagar lång europeisk digital festival där flera engelsktextade teaterföreställningar publiceras dagligen. Hela festivalprogrammet släpps den 5 januari och finns då tillgängligt på Dramatens hemsida. – I en värld med närmast helt stängda gränser och med en konstform som blöder av att inte få möta sin publik känns det oerhört viktigt att ändå upprätthålla samarbeten med kollegor på den internationella arenan, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum