Dramaten

Teatergrupp för unga nyanlända på Dramaten

Dela

Hösten 2015 startades en teatergrupp för nyanlända ungdomar av Hamadi Khemiri, David Fukamachi Regnfors, Malin Janlöv och Jonathan Silén.

– I snart två år har våra skådespelare Hamadi Khemiri och David Fukamachi Regnfors, tillsammans med Jonathan Silén och Malin Janlöv, arbetat med unga teaterintresserade som nyss har kommit till Sverige. Dramaten ska som nationalscen öppna upp för nya erfarenheter och berättelser, jag ser mycket fram emot detta – både kvällens redovisning och arbetet framöver, säger Eirik Stubø.

Med hjälp av olika skådespelarövningar inom improvisation, rörelse, koncentration och minnesgestaltning har skådespelarna arbetat med ungdomarnas sceniska och språkliga utveckling. Under våren 2017 har gruppen börjat arbeta med text och redovisar arbetet tisdag 30 och onsdag 31 maj i Tornrummet. Det blir stycken ur Romeo och Julia Mathissen I väntan på Godot samt några egenskrivna scener. Ett fåtal biljetter till båda kvällarna delas ut 45 minuter före föreställningen utanför Tornrummet.


Medverkande 
Ali Asghar Mottaghi 
Esmaeel Ghorbani 
Hussein Mohammadi 
Mahdi Rezayi 
Mohammad Navazani (assisterande gruppledare, ej ensamkommande) 
Nassim Tanha

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Bilder

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum