Rymdstyrelsen

TechDay om rymdtekniska tillämpningar

Dela

Den 15 juni genomför FMV för Försvarsmaktens räkning och inom projektet Militärt Innovationsprogram, en TechDay inom rymdområdet. Rymdstyrelsen har även en aktiv utlysning, Rymdtillämpningsprogrammet, vars syfte är att stimulera innovativ teknikutveckling inom rymdinfrastruktur, samt rymdtekniska tillämpningar, exempelvis tjänster utifrån exploatering av rymddata för samhälleliga ändamål. Båda har deadline för ansökan den 23 maj.

Bild: NASA
Bild: NASA

Rymdstyrelsen har i uppdrag att främja utvecklingen av svensk rymdverksamhet och rymdforskning. Ett av Rymdstyrelsens mål är att öka nationell utveckling av rymdteknik genom utlysningen Rymdtillämpningsprogrammet med sista ansökningsdag den 23 maj. Programmet vänder sig till företag och en del av syftet är att stödja och bidra till tillträdet till rymden och/eller verksamheten i rymden. Det inkluderar även generell teknikutveckling för framtida rymdforskningsprojekt.

Läs mer om Rymdtillämpningsprogrammet här

TechDay rymdtekniska tillämpningar

Försvarets materialverk, FMV, anordnar den 15 juni en så kallad TechDay kring rymdtekniska tillämpningar. Denna dag riktar sig till företag som ser potential att använda sin teknik som utvecklats civilt och som kan vara relevant för Försvarsmakten. Försvarsmakten använder sedan länge många olika rymdtillämpningar i sin verksamhet.

Företag erbjuds nu att skriva en ansökan om att få komma och presentera en projektidé, som om den väljs ut, kan leda till att FMV lägger en beställning på cirka 350 000 kronor. Sista dag för att anmäla sin projektidé är även det den 23 maj. 

Läs mer om FMV:s TechDay här

Bilder

Bild: NASA
Bild: NASA
Ladda ned bild

Om

Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen
Box 4006
171 04 Solna

08-40 90 77 00https://www.rymdstyrelsen.se/

Rymdstyrelsen är Sveriges rymdmyndighet

Rymdstyrelsen är myndigheten som stödjer rymdforskning och utveckling i Sverige. Vi företräder Sverige i internationella rymdorganisationer och arbetar för att sprida kunskap om och skapa intresse för rymden. Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet.

Läs mer om myndigheten på Rymdstyrelsen.se

Följ Rymdstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rymdstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum