Örnsköldsviks Kommun

Teckenspråk på kommunens webbplats

Dela

Örnsköldsviks kommun ökar tillgängligheten till information på webbplatsen. Nu kan döva ta del av grundläggande information på filmat teckenspråk.

Örnsköldsviks kommun förbättrar tillgängligheten till information via webbplatsen ytterligare ett steg. Nu går det att ta del av grundläggande information om kommunens service och verksamhet på filmat svenskt teckenspråk.

– I grunden handlar det om demokrati, att möjliggöra för så många som möjligt att hålla sig informerade och vara delaktiga i samhället. Teckenspråket är döva personers förstaspråk och skiljer sig i uppbyggnad jämfört med svenskt skriftspråk. Som del i den offentliga sektorn har kommunen ett särskilt ansvar att skydda och främja svenskt teckenspråk, säger kommunens kommunikationschef Helén Sahlin.

Det teckenspråkiga urvalet, som beskriver såväl platsen som kommunens organisation och verksamhet, är framtaget i samråd med Örnsköldsviks Dövas Förening.

Förutom teckenspråk erbjuder kommunens webbplats grundläggande information på lättläst svenska och på ett tiotal främmande språk. Det finns även en lyssna-funktion för att få webbtexten uppläst. Samtliga tillgänglighetsfunktioner nås via sidhuvudet på kommunens webbplats www.ornskoldsvik.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 55 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum