Åre 2019

Teddybears gör officiella VM-låten för Åre 2019

Dela

Björnhuvudbeklädda Teddybears är med sina 25 år i branschen ikoner på den svenska musikscenen. Nu kan vi stolt meddela att bandet gör den officiella låten för alpina VM i Åre 2019.

Teddybears står bakom den officiella VM-låten. Foto: pressbild
Teddybears står bakom den officiella VM-låten. Foto: pressbild

Låten, som fått titeln Young, handsome & fast, bär bandets näst intill patenterade ljudbild och lämnar varken fans eller sportintresserade besvikna; om VM-låtar hade haft en egen tävling så hade Young handsome & fast sprängt prispallen. 

Teddybears gick tidigare under namnet Teddybears Stockholm och består av Patrik Arve och bröderna Joakim och Klas Åhlund. Det numera kultstämplade bandet har genom en rad stora hits som Cobrastyle, Hey Boy och Hiphopper samt samarbeten med en rad internationella världsstjärnor tagit en position som en av Sveriges mest unika musikgrupper. 

Och på tal om samarbeten; Teddybears har även kontaktat artisten Rakel (artistnamn för Åre-boende Julia Johansson) för att medverka på låten. 

Teddybears spelar på Medals Plaza tisdag 5 februari klockan 19.00 men redan 15 december kör de konsert på nattklubben Bygget i Åre. VM-låten släpps i mitten av januari.

vår hemsida hittar du mer information om vad som händer utanför tävlingsarenan på alpina VM i Åre. Vårt evenemangsprogram fylls på efterhand.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Teddybears står bakom den officiella VM-låten. Foto: pressbild
Teddybears står bakom den officiella VM-låten. Foto: pressbild
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum