Umeå kommun

Tegspedagogerna får godkänt att överta förskolorna Prästkragen och Sandalen

Dela

Tegspedagogernas ekonomiska förening får godkänt av för- och grundskolenämnden att överta verksamheterna på de fristående förskolorna Prästkragen och Sandalen. Övertagandet kan ske tidigast 1 april eller senast i direkt samband med att Svenska kyrkan lämnar dem. Det blir 21 heltidsplatser på Sofiehem och 26 heltidsplatser på Haga.

– En väletablerad aktör övertar verksamheterna utan glapp för barn och vårdnadshavare. Det bidrar till att vi inte tappar förskoleplatser i kommunen som helhet, säger Moa Brydsten (S), ordförande i nämnden.

Tegspedagogernas ekonomiska förening driver sedan 2009 fristående förskolan Karlavagnen med fem avdelningar på Östteg samt pedagogisk omsorg med två dagbarnvårdare på Västteg/Böleäng. Tillsyn av Tegspedagogernas verksamheter och ägar- och ledningsprövning har genomförts och visar inga anmärkningar.

Kontakt efter sammanträdets slut kl 12.00
Moa Brydsten (S)
ordförande
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Lena Riedl (M)
vice ordförande
070-206 93 00
lena.riedl@umea.se

Nasteho Lander (V)
2:e vice ordförande
073-055 74 28
nastehoali.lander@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum