Linköpings kommun

Teknikcollege firar jubileum och certifieringar

Dela

Teknikcollege har flera anledningar att fira. Konceptet Teknikcollege över hela landet fyller 10 år, Teknikcollege Östergötland är återcertifierat och flygutbildningen på Teknikcollege Linköping får en certifiering.

Teknikcollege innebär i korthet att kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar kring tekniskt inriktade utbildningar.

Teknikcollege Östergötland består av elva skolor i åtta kommuner: Linköping, Norrköping Åtvidaberg, Mjölby, Motala, Kinda, Finspång och Katrineholm. Teknikcollege Östergötland erbjuder 21 gymnasieutbildningar och tre yrkesvux-utbildningar.

Teknikcollegeregionerna ska återcertifieras vart femte år. Samtidigt som detta sker, blir flygteknikprogrammet på Teknikcollege i Linköping certifierat.

Elever och anställda firar dessa tre begivenheter.

Tid: Fredag 30 september klockan 10.00 - 12.00

Plats: Malmens flygplats, adressen till Anders Ljungstedts gymnasium på Malmen är Nobymalmsvägen 1, då kommer man till vakten.

Det blir bland annat tal av skolledning och företrädare för branschen.

Deltagare måste föranmäla sig med namn och personnummer. Uppgifter senast klockan 15.00 i morgon torsdag 29 september till johan.rinlid@linkoping.se

Han är lärare och arbetslagsledare för flygutbildningen.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum