Teknikföretagen

Teknikföretagen i Almedalen 2018

Dela

I Almedalen sätter Teknikföretagen sökarljuset på några av den svenska industrins ödesfrågor. För om Sverige även framöver ska vara en framgångsrik industrination med en export som betalar vårt välstånd, då måste det till reformer på flera områden. I Almedalen kommer Teknikföretagen att fokusera på handel, hållbarhet och en fungerande kompetensförsörjning. Det blir heta debatter, blandat med djuplodande samtal och lättsamma mingel.

Teknikföretagen arrangerar främst seminarier inom ramen för Industrin tar matchen i Industriområdet, som ligger vid S:t Hansgatan 18F/Trappgränd. Utöver våra egna seminarier är vi med och delar på värdskapet för ett antal andra seminarier, och under veckan kommer även våra medarbetare delta på evenemang som arrangeras av andra organisationer.

Höjdpunkter från programmet

Hur attraherar Sverige de bästa utländska investeringarna?

Sverige är ett av de mest attraktiva länderna för utländska investeringar. Men under senare år har vi förlorat attraktionskraft. Vad beror det på, och finns det investeringar som vi faktiskt inte vill ha? Läs mer här.

Måndag 2 juli 08:15 - 09:10, Industriområdet

Almedalens stora näringspolitiska debatt

Regering, opposition och en tung industripanel drabbar samman i en debatt om industrins framtid i Sverige. Detta blir Almedalens stora näringspolitiska debatt. Bland de medverkande: Mikael Damberg (s), Ylva Johansson (s), Mats Persson (L). Jakob Forssmed (kd), Per Bolund (mp) och Emil Källström (c). Läs mer här.

Måndag 2 juli, 13:00 - 14:20, Industriområdet

Utbildar vi för jobb? – Om styrning av högre utbildning och forskning

Hur ser den framtida högskolan ut, vilken roll spelar näringslivet och finns det egentligen någon motsättning mellan akademisk frihet och arbetsmarknadens behov när samhället förändras i hög takt? Läs mer här.

Tisdag 3 juli 09:45 - 10:35, Industriområdet

Almedalens Techgarden: Teknologierna som förändrar allt. Men hur?

Vi har bara gläntat på dörren till nya teknologier, såsom AI, Blockchain, VR och IoT. Men vi vet redan nu att de kommer få oss att tänka om, i allt från produktion till affärsmodeller och kompetens. Deltagarna ges möjlighet att "prova på" några av teknologierna. Läs mer här.

Tisdag 3 juli 15:30  - 16:30, Industriområdet

På teknikforetagen.se hittar du hela vår agenda för Almedalsveckan.

Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

Sveriges exportsektor växer4.4.2019 13:00:00 CESTPressmeddelande

Industrins andel av Sveriges BNP är fortsatt betydande, och det direkta förädlingsvärdet i svensk produktion ökar. Samtidigt minskar behovet av importerade insatsvaror tydligt, i takt med att de svenska företagen satsar allt mer på regionalt baserade värdekedjor. Trenden kallas allt oftare för slowbalization. Några av de viktigaste bakomliggande faktorerna är ökat fokus på både kostnadseffektivitet och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum