Teknikföretagen

Teknikföretagen värvar ny näringspolitisk chef

Dela

Patrica Kempff tillträder tjänsten som näringspolitisk chef på Teknikföretagen.

Patricia Kempff.
Patricia Kempff.

Patricia Kempff kommer närmast från ABB Sverige där hon är Head of Public Affairs. Hon har även en bakgrund från Swedbank AB som ansvarig för samhällskontakter/samhällsengagemang.

– Det känns spännande att få vara med och påverka bilden av Teknikföretagen bland politiker och beslutsfattare. Jag ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna, samt fortsätta vara en relevant samtalspartner med medlemsföretagen, säger Patricia Kempff.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Patricia, som kommer med en gedigen erfarenhet från arbetet med att lyfta fram industrins betydelse och behov för långsiktig tillväxt och Sveriges välstånd, säger Klas Wåhlberg, vd för Teknikföretagen.

- Teknikföretagen driver med stor kraft, frågor om kompetensförsörjning, digitalisering, frihandel och en väl fungerande arbetsmarknad. Ett arbete där Patricia Kempff kommer att ha en central roll, avslutar Klas Wåhlberg.

Patricia Kempff har redan idag en roll inom Teknikföretagen som styrelseledamot i stiftelsen Elektroindustrins fond.

Patricia Kempff tillträder den 12 augusti och ersätter Ulf Lindberg, vars utvecklingsuppdrag därmed är avslutat.

Kontakter

Bilder

Patricia Kempff.
Patricia Kempff.
Ladda ned bild

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

Rekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejer – ny undersökning presenteras under Järvaveckan12.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nya siffror visar att intresset för ingenjörsyrket är högre än någonsin, framförallt bland tjejerna. Samtidigt är det för få tjejer som söker teknisk utbildning. Under Järvaveckan kommer gruppen ”Tjejer som går teknik” att medverka för att synliggöra förebilder som redan går teknikprogrammet på gymnasiet. Teknikföretagen hoppas att mötesplatsen ska inspirera fler tjejer till teknik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum