Plushögskolan AB

Teknisk innovation och samhällsbygge i fokus vid årets tilldelning av yrkeshögskoleutbildningar

Dela

416 beviljade yrkeshögskoleutbildningar presenterades vid Myndigheten för yrkeshögskolans livestreamade presskonferens under onsdagsmorgonen. Bakom 23 av dessa står Plushögskolan AB, ett besked som innebär att Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan tillsammans kommer att erbjuda 56 nischade YH-utbildningar runt om i landet för höstterminen 2020.

Under presskonferensen presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) årets tilldelning och släppte i samband med detta en lista över vilka yrkeshögskoleutbildningar respektive utbildningsanordnare fått lov att bedriva med start 2020 och 2-5 år framåt. Med en satsning på fler distansutbildningar och fler etableringar utanför storstadsregionerna beviljades totalt 416 utbildningar i år.

Vid årets tilldelning stod Plushögskolan AB för 23 utbildningar, varav tre av dem är utbildningar som även ges på de nya satellitorterna Hudiksvall, Katrineholm och Västerås.

– Beskedet innebär ett förnyat förtroende att leverera utbildningar av hög kvalitet i, för oss, tidigare kända utbildningar. Samtidigt växer vi och får möjligheter att innovera oss genom att leverera några nya koncept. Med en ökning inom yrkeshögskolan av utbildningar inom teknik, samhällsbyggnad, IT och ekonomi, ser jag ljust på framtiden för ett fortsatt starkt samarbete med, och kompetensförsörjning till, Sveriges arbetsliv, säger Helena Matthews, affärsutvecklingschef, Plushögskolan AB.

Teknikhögskolans nya utbildningar går i innovationens tecken och är framtagna för att bidra till morgondagens samhällsutveckling. Bland annat beviljades utbildningarna Pythonutvecklare med inriktning AI och Serviceingenjör connected home; en distansutbildning som fokuserar på de tekniska aspekterna kring uppkopplade produkter i fastigheter. Även utbildningar inom bristyrken så som Data Center Technician/Engineer och CAD-ingenjör – Processindustri finns med bland Teknikhögskolans nyheter för 2020.

Ekonomiutbildningar under förändring

Affärshögskolan, vars syfte är att skapa framtidens företagande genom yrkeshögskoleutbildningar för branschen, tilldelades tio stycken utbildningar. I listan återfinns några tidigare populära utbildningar, som sedan tidigare bedrivits av Affärshögskolan, så som redovisningsekonom och B2B-säljare. Bland nykomlingarna finner vi Payroll Controller; en tvåårig YH-utbildning i Uddevalla. En utbildning som ses som en hybrid av en lönespecialist och en analytiker.

– Det är just den här typen av förändringar som sker inom ekonomiområdet och som våra yrkeshögskoleutbildningar ska kunna bidra till. Branschen är i förändring och har behov av nya utbildningar som ger en god ekonomigrund i botten och som byggs på med en nischad inriktning för ökad flexibilitet i yrkesrollen. I fallet Payroll Controller har vi skapat en innovativ utbildning som ger morgondagens kunskap inom ekonomi, personal och lönefrågor och bygger på med en analytisk inriktning. Det är framför allt hos de mindre företagen som det krävs en mer diversifierad roll där en ekonomi- och löneansvarig också kan jobba med mer analytiska frågor, säger Linda Edh, affärsområdesansvarig, Affärshögskolan.

Vård och omsorgsutbildningar på distans

Efter årets beviljande från Myndigheten för yrkeshögskolan kan vi konstatera att en fjärdedel av alla utbildningsplatser nu ges på distans. 3000 av årets 8000 beviljade distansplatser var inom hälsa, sjukvård och socialt arbete. Detta är något som också är tydligt för Vårdyrkeshögskolan, som nu efter tilldelningen av utbildningen Medicinsk sekreterare på distans erbjuder sju utbildningar, varav fyra av dem läses på distans.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Plushögskolan AB
Plushögskolan AB
Årstaängsvägen 33
11743 Stockholm

0774-100 500https://plushogskolan.se

Plushögskolan AB är en av Sveriges största yrkeshögskoleaktörer. Genom de tre varumärkena Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan erbjuds yrkeshögskoleutbildningar, kurser och skräddarsydda koncept för företag.

Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Följ Plushögskolan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plushögskolan AB

Föreläsning om att bemöta en person med trauma arrangeras i Västerås till förmån för Musikhjälpen12.12.2019 07:03:00 CETPressmeddelande

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som årligen anordnas i Sverige, med syfte att uppmärksamma och samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är ”Sex är inte ett vapen”. För att stödja Musikhjälpen arrangerar Plushögskolan AB tillsammans med SKR en föreläsning om hur man kan bemöta en person med trauma. Föreläsningen vänder sig till både arbetsgivare och privatpersoner och pengarna för anmälan går oavkortat till Musikhjälpen 2019.

​Plushögskolan AB nu auktoriserade genom Almega Utbildningsföretagen16.5.2019 17:19:00 CESTPressmeddelande

Plushögskolan AB har kvalitetssäkrats genom branschorganisationen Almega Utbildningsföretagen. - Vi är stolta över att fortsatt kunna erbjuda kvalitetssäkrad utbildning till våra studerande och kunder, nu med en kvalitetsstämpel tilldelad av Sveriges viktigaste branschorganisation för oss utbildningsaktörer, säger Per Häggman, utbildningsdirektör för Plushögskolan AB. En auktorisation genom Almega utbildningsföretagen innebär bland annat en ingående granskning av verksamhetens organisation, metoder och kvalitetssäkrande system. Granskningen genomförs av auktorisationsnämnden, vilken är densamma som säkerställer en årlig uppföljning och granskning för att kvalitetssäkra respektive medlemsföretag. Kraven är höga och om något auktoriserat medlemsföretag inte lever upp till de angivna villkor, blir det således uteslutet. - Den genomlysning och kvalitetsgranskning som en auktorisering innebär, ger våra kunder en trygghet i att vår utbildningsleverans håller hög kvalitet i hela ledet. Auktor

Utbildningarna som stärker Skånes energibransch12.4.2019 07:41:00 CESTPressmeddelande

Behovet av utbildad personal är stort i energibranschen, där många bolag konkurrerar om kompetensen inom samma region. Bristen på personal är akut så till den grad att företagen vänt sig till Teknikhögskolan, i syfte att tillsammans arbeta fram nya yrkeshögskoleutbildningar för att klara nuvarande och framtida rekryteringsbehov. Och till hösten startar den första omgången av YH-utbildningarna Distributionselektriker och Elkraftsberedare.

Nya utbildningar och expansion väntar yrkeshögskolorna30.1.2019 08:18:00 CETPressmeddelande

Sexton nya utbildningar till Teknikhögskolan, fem till Affärshögskolan och två till Vårdyrkeshögskolan – det är resultatet av den pågående expansionen av yrkeshögskolan. Det presenterades under den presskonferens som Myndigheten för Yrkeshögskolan höll under tisdagsmorgonen. Beslutet innebär bland annat en expansion för Teknikhögskolan som kommer att etablera sig i både Jönköping och Lund till hösten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum