Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken blir delägare i solcellsparken på Gärstad

Dela

I januari tas det första spadtaget för solcellsparken som byggs vid Gärstadverket, precis invid E4:an.Tekniska verkens styrelse har beslutat om delägarskap i parken.

Tekniska verkens styrelse har beslutat att Tekniska verken ska bli delägare i anläggningen. Investeringen för Tekniska verken är 16 miljoner kronor. För att köpet ska bli verklighet krävs dock ett godkännande från kommunfullmäktige i Linköping.

- Vi är mycket stolta över att få vara delaktiga i en av landets största solcellspark, och det är ett naturligt steg för oss att bli delägare i parken. Det ligger helt i linje med vår vision att vi bygger världens mest resurseffektiva region, och där behöver vi öka tillgången på långsiktigt hållbara energilösningar, där energi från solen är en viktig del, säger Charlotta Sund vd för Tekniska verken i Linköping.

Projektet är ett samarbete mellan Swedbank, Eneo Solutions, Infranode och Tekniska verken i Linköping. Leverantör är Eneo Solutions som kommer ansvara för byggnation och drift av solcellsparken på Tekniska verkens mark. Swedbank har tecknat ett energiköpsavtal (PPA) om att köpa elen från parken. Tekniska verken kommer, efter kommunfullmäktiges godkännande, att äga parken tillsammans med Eneo och Infranode.


För mer information, kontakta gärna:
Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken i Linköping, 013-30 86 50
charlotta.sund@tekniskaverken.se

Fakta om solcellsparken

  • Installerad effekt: ca 12 MW
  • Förväntad årlig produktion: ca 11,5 GWh, vilket motsvarar hushållsel för 2 300 villor under ett år.
  • Den 1 juni 2020 beräknas första leveranser av el.
  • Swedbank kommer att köpa elen som produceras som ett led i bankens hållbarhetsarbete
  • Solcellsparkens yta: 13 hektar, vilket motsvarar ca 22 fotbollsplaner
  • Antal paneler: Ca 30 000

 

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum