Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken har tecknat avtal med ASM Foods i Mjölby

Dela

I början av året har ett avtal signerats som innebär att Tekniska verken-koncernen kommer att leverera både fjärrvärme och el till ASM Foods AB i Mjölby. Man kommer också att ta hand om avfall från produktionen. Avfallet kommer att levereras som substrat till biogas och man kommer även ta hand om företagets övriga avfall, samt farligt avfall.

ASM Foods har två fabriker på anläggningen i Mjölby där man tillverkar ingredienser till livsmedels- och mejeriindustrin, framförallt sylt- och chokladprodukter till glass, bakverk och konfektyr.

Uppvärmning av fastigheterna kommer att ske med fjärrvärme som utvinns ur avfall som inte längre går att återbruka och återvinna.

- Vi ser fram emot att samarbeta med ASM, det betyder att vi tar ytterligare ett kliv i rätt riktning i vårt arbete att bygga världens mest resurseffektiva region. Men det kan vi bara göra tillsammans med de som bor och verkar i regionensäger Niklas Frisell, Key Account Manager på Tekniska verken / Mjölby-Svartådalen Energi (MSE).

Avtalet innefattar även en överenskommelse om löpande gemensamt arbete gällande effektivisering och utveckling i hanteringen av de olika delarna i avtalet med Miljö i fokus.

- Ett hållbart samhälle bygger på cirkuläritet, och vi måste alla bli mycket bättre på att jobba med det. Samarbetet med ASM innebär också att det finns framtida funderingar på att använda sig av lokalproducerad biogas tillverkad av eget avfall från produktionen, säger Niklas Frisell.

För mer information kontakta gärna:

Niklas Frisell, Key Account Manager, Tekniska verken i Linköping/MSE, 
0142 - 855 96 
niklas.frisell@mse.se

Lars Davidsson, ASM
0142-891 40 
lars_davidsson@barry-callebaut.com

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Stark början på årets första tertial3.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det ekonomiska året har börjat bra för Tekniska verken-koncernen. Resultatet efter finansiella poster från januari till april 2021 uppgick till 396 miljoner kronor, jämfört med 286 miljoner kronor motsvarande period förra året. Resultatet påverkas bland annat av att årets första månader varit kallare än samma period förra året med ökad fjärrvärmeförsäljning som följd, men även med betydligt högre priser på el.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum