Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken i Linköping - bokslut andra tertialet 2019

Dela

Tekniska verken-koncernens samlade intäkter under perioden januari till augusti 2019 uppgick till 3 617 miljoner kronor, jämfört med 3 505 miljoner kronor samma period förra året, vilket är en ökning med 3,2 procent.

Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 477 miljoner kronor mot 525 miljoner kronor motsvarande period föregående år, det vill säga en minskning med 9,1 procent men ändå något högre än vad som budgeterats.

- Koncernens resultat är fortsatt starkt, men precis som föregående period förra året så präglas året av mildare väder och lägre vattenkraftproduktion som drar ner resultatet. Det som givit positiv påverkan på resultatet är bland annat högre elpriser på den europeiska marknaden, och ett bidrag från Klimatklivet till byggandet av vår produktionsanläggning för flytande biogas. Tekniska verken befinner sig i en mycket omfattande investeringsperiod, som exempelvis utbyggnaden av bredband på landsbygden, ombyggandet av våra pannor för att kunna fasa ut fossila bränslen och byggandet av en vindkraftpark i Sunne, säger Charlotta Sund, vd och koncernchef för Tekniska verken.

Tekniska verken i Linköping AB har under en följd av år delat ut 187 miljoner kronor per år via ett koncernbidrag till ägaren, Linköpings Stadshus AB, samt i år även en extrautdelning på 125 miljoner kronor.

För mer information kontakta gärna:
Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken i Linköping, 013-30 86 50
charlotta.sund@tekniskaverken.se

Nyckelord

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Nu driftsätts Sveriges största solcellspark i Linköping9.7.2020 15:40:00 CESTPressmeddelande

Första panelerna sattes upp i mitten av maj och trots förseningar, som en effekt av coronapandemin, kan nu Sveriges hittills största solcellspark börja producera el. En solig sommardag beräknas den ge el motsvarande årliga hushållselen hos 18 villor eller 36 lägenheter. Solcellsparken är en gemensam satsning för en mer hållbar energiförsörjning i Sverige från Alight, Infranode, Tekniska verken i Linköping och Swedbank.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum