Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken och Bixia hamnar i topp tio bland hållbara företag i regionen

Dela

Hållbara insikter har gjort en undersökning bland 1 000 slumpmässigt utvalda östgötar som fått frågor kring hållbarhet, vilka kunskaper de besitter i ämnet samt vad de gör för att bidra till en hållbar framtid. De tillfrågade har dessutom fått ranka länets mest hållbara företag och verksamheter, där Tekniska verken hamnar på tredje plats och Bixia på en sjunde plats.

Östgötarna har fått ange vilka frågor de tycker företag ska fokusera sitt hållbarhetsarbete på, där hamnar arbetsmiljö i toppen följt av minskade utsläpp till luft, mark och vatten. Efter detta har de fått rankat 50 affärsdrivna företag i regionen i fyra nivåer.

I rankingen kommer Tekniska verken på en mycket glädjande tredje plats och Bixia på en mycket hedrande sjunde plats som Östergötland mest hållbara företag.

- Vi är väldigt glada och tacksamma att östgötarna ser såväl Tekniska verken som Bixia som hållbara företag i regionen. Hållbarhet, i alla tre dimensioner ekonomisk, social och miljö, är jätteviktigt för oss, och något vi jobbar med hela tiden, säger Peter Janefjord, marknadschef på Bixia.

- De satsningar vi gör på exempelvis förnybar och återvunnen el- och värmeproduktion, återbruk, och utbyggnad av fiber är långsiktiga satsningar för en hållbar resurseffektiv region, och det är roligt att få bekräftelse på att många östgötar ser det arbete vi gör. Men det finns mycket kvar att göra, eftersom undersökningen visar att det också är många i länet som inte vet hur vi jobbar hållbart - för Tekniska verkens del handlar det om 40 procent och för Bixias del om 58 procent. Så vi vill så klart klättra ännu högre i rankingen kommande år, säger Charlotte Billgren, hållbarhetschef på Tekniska verken.

Returpack (Pantamera) tog första platsen i rankingen följt av Östgötatrafiken.

För mer information kontakta gärna:
Charlotte Billgren, hållbarhetschef, Tekniska verken i Linköping, 013-20 94 02
charlotte.billgren@tekniskaverken.se

Peter Janefjord, marknadschef, Bixia, 013-20 90 05
peter.janefjord@bixia.se

Hållbara Insikter är ett samarbetsprojekt mellan Identx, Envima och Origo Group i syfte att ge insikter, stötta och inspirera företag och verksamheter att ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete.

Bilder

Dokument

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum