Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken spelar schack mot segregation

Dela

Näringslivet Möter Förorten är ett projekt som syftar till att motverka segregation genom schackspel. På så sätt skapas unika möten över gränser där deltagarna lär känna varandra på lika villkor. Tekniska verken, som bedriver ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete, är samarbetspartner under schackturneringen i Linköping i morgon fredag den 10 maj.

 

Eventet arrangeras i Skäggetorp Centrum och innebär att barn och ungdomar från Skäggetorp paras ihop med en näringslivsprofil, politiker eller kändis i lag om två, de möter sedan de andra lagen i en parschacksturnering. 

Från Tekniska verken i Linköping medverkar Mile Elez, teknisk direktör, Fredrik Remneblad, marknadsdirektör och Anna Nestun, marknadskommunikationschef.

- Tekniska verken jobbar för ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet med visionen att bygga världens mest resurseffektiva region. Men det kan bara bli verklighet om alla som bor här bidrar med sina olikheter, erfarenheter och perspektiv. Tekniska verkens jämställdhets- och mångfaldsarbete handlar om ömsesidig respekt, likabehandling och icke-diskriminering och den strategin genomsyrar hela Tekniska verken-koncernen både i rollen som arbetsgivare och i kundsamarbetet. Det här arrangemanget är ett jättebra sätta för oss att skapa dialog med unga i Skäggetorp, säger Louise Martin Linge, marknadskommunikatör på Tekniska verken.

Andra som deltar från näringslivet är bland annat Borgmästare Lars Vikinge, skådespelare Viktor Åkerblom, idrottsstjärnorna Naim Terebunja och Thomas Massamba, politikerna Muharrem Demirok och Björn Alling och näringslivsprofiler från Saab, PWC, Vricon Systems, Sick med flera.

När: Fredagen den 10:e Maj kl 14.00 - 18.00
Var: Skäggetorp Centrum.

Alla är välkomna att komma och titta på schackturneringarna!


För mer information om Tekniska verkens deltagande, kontakta gärna:
Louise Martin Linge, marknadskommunikatör, Tekniska verken i Linköping,
013 - 30 85 01
louise.martinlinge@tekniskaverken.se

För information om Näringslivet Möter Förorten, kontakta:
Adam Mehari  0736-145414 eller Pontus Carlsson 070-201 71 46
info@naringslivetmoterfororten.se

Näringslivet Möter Förorten har arrangerats i 5 år och finns idag i Stockholm, Göteborg och Linköping. Det är svenskt schacks sätt att på ett positivt sätt skapa viktiga möten och motverka segregation.

Hemsida: http://naringslivetmoterfororten.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Pressinbjudan - Regionens framtida elförsörjning28.11.2019 10:47:10 CETPressmeddelande

En stabil och säker tillgång på el är en förutsättning för de flesta företag som vill bedriva och utveckla sin verksamhet. Ska Sverige och vår region lyckas locka fler bolag att etablera sig här, är en pålitlig elförsörjning en nyckelfaktor. Samtidigt är det en resurs som många tagit för givet – två hål i väggen och sedan har vi el - men under senare tid har en del utmaningar dykt upp, i bland annat Skåne och Stockholms regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum