Tekniska verken i Linköping

Tekniska verkens hållbarhetsredovisning för 2019

Dela

I hållbarhetsredovisningen redovisas det arbete som Tekniska verken i Linköping beslutat om, genomfört eller påbörjat under 2019 när det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet.

För att säkra en ekologisk och social hållbar utveckling är el-, värme- och biogasproduktion från fossilfria och återvunna källor av största vikt, och även att ta hänsyn till biologisk mångfald, trygghet och rättvisa. Tekniska verken investerar därför i stora, långsiktiga lösningar inom infrastruktur, produktionsanläggningar och ny teknik.

- För att en hållbar samhällsutveckling ska kunna vara möjlig så måste alla samarbeta. Vi på Tekniska verken arbetar ju med att bygga världens mest resurseffektiva region, men det kan vi inte göra själva utan det sker förstås tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och intressenter. Det handlar bland annat om att driva utvecklingen mot ett mer cirkulärt förhållningssätt, där resurser får cirkulera flera varv hos olika användare, istället för att ständigt ersättas av nya. På så sätt kan såväl klimat som ändliga tillgångar av olika slag sparas, säger Charlotte Billgren, hållbarhetschef på Tekniska verken i Linköping,

Här är några exempel på det hållbarhetsarbete som Tekniska verken gjort under 2019:

Internet of things - Ett uppkopplat samhälle skapar stora möjligheter att använda resurser på ett effektivt sätt. Med hjälp av sensorer kan data samlas in och användas till att förbättra processer. Ett exempel är uppkopplade fjärrvärmesifoner som snabbare kan upptäcka läckor, jämfört med att fysiskt undersökt rören. Med uppkopplade lösningar kan personalen fokusera på andra saker och transporter sparas in.

Återbrukshallar – Enligt FN:s globala mål nummer 12 är omställningen till hållbar konsumtion och produktion av varor en nödvändighet för att minska den negativa påverkan på klimat, miljö och människors hälsa. I det syftet att få fler att återanvända saker byggdes tre återbrukshallar på återvinningscentralerna i Linköping.

@52veckor – För många känns hållbarhetsfrågan svår. Därför skapades kontot @52 veckor på Instagram, som utan pekpinnar gav tips och visade att det är lätt att leva hållbart.

Läs hållbarhetsredovisningen här

För mer information kontakta gärna:
Charlotte Billgren, hållbarhetschef, Tekniska verken i Linköping, 013-20 94 02, charlotte.billgren@tekniskaverken.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Nu driftsätts Sveriges största solcellspark i Linköping9.7.2020 15:40:00 CESTPressmeddelande

Första panelerna sattes upp i mitten av maj och trots förseningar, som en effekt av coronapandemin, kan nu Sveriges hittills största solcellspark börja producera el. En solig sommardag beräknas den ge el motsvarande årliga hushållselen hos 18 villor eller 36 lägenheter. Solcellsparken är en gemensam satsning för en mer hållbar energiförsörjning i Sverige från Alight, Infranode, Tekniska verken i Linköping och Swedbank.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum