Tyska Turistbyrån

Temadag för barriärfritt resande med internationell panel

Dela

Den 10:e dagen för tillgänglig turism infaller som vanligt på den så kallade ITB-fredagen, även om själva ITB är inställd även i år. Syftet med konferensen är att diskutera hur möjligheterna till en inkluderande resa kan förbättras.

Den tyska nationella turistbyrån (DZT) samlar återigen många internationella experter och besökare, däribland representanter från regering och branschorganisationer, beslutsfattare från destinationer och resebranschen, samt forskare, lärare och journalister till en gemensam plattform för att ta reda på den senaste utvecklingen inom området barriärfria resor, inklusive integration av nya digitala kommunikationskanaler såsom augmented, mixed och virtuell verklighet.

Förutom det inledande talet av Claudia Müller, regeringssamordnare för sjöfartsaffärer och turism, Jürgen Dusel, regeringsansvarig för personer med funktionshinder, och Helena Dalli, ledamot av EU-kommissionen med ansvar för jämställdhetsfrågor, innehåller programmet också samtalspunkter av Mike Adams, VD för det engelska nätverket "Purple" på temat "Changing conversation between business and disabled people", Christopher Patnoe från Google EMEA, och André Nowak, turistansvarig på General Association of Disabled Persons in Germany.

-Tillgänglighet är ett nyckelelement för att designa en högkvalitativ och hållbar turism. Alla resenärer drar nytta av den barriärfria servicen, vare sig de har funktionshinder, är äldre personer eller barnfamiljer, säger Petra Hedorfer, ordförande i Tyska Turistbyråns styrelse. Vårt mångsidiga, inkluderande erbjudande ger redan idag ett effektivt bidrag till framtidens socialt ansvarsfulla turism och stärker vår position i internationell konkurrens. "Den barriärfria turistdagen" är en utmärkt plattform för att dela vår kunskap om inkludering och för att nätverka med internationella experter och partners i Tysklands turistindustri.

Paneldiskussioner med praktiska exempel och trender

Under dagen diskuteras bland annat hur turistanläggningar och evenemang kan planeras och genomföras utan hinder, med exemplet "Barriärfri tillgång till havet - tillgänglighet och evenemang på stränder", en genomgång av exemplet Federal Garden Show Erfurt inklusive Petersberg-citadellet i Erfurt samt en redogörelse om förberedelserna för International Special Olympics 2023 Berlin. Deltagarna i panelen är bland annat Matthias Fromm, Tourismuszentrale Rostock & Warnemünde, Sigrun Krapf, Erfurt Tourismus und Marketing GmbH och Sven Albrecht, Federal Managing Director, Special Olympics Germany eV.

"Att göra sevärdheter tillgängliga utan hinder" är ämnet för en annan diskussion med en panel från bland annat Bach Museum Leipzig, Stadsmuseet Simeonstift Trier och Energiefabrik Knappenrode.

Temat hur barriärfri kommunikation och teknisk assistans förbättrar möjligheterna till inkluderande resa diskuteras av Anna Königseder (ZeroProject, Österrike), Josh Loebner (Designsensory, USA), Linn Inga Bach (turism NRW) och Reiner Delgado (tyska förbundet för blinda och synskadade).

Rapport om den aktuella statusen för "Resor för alla", som är ett rikstäckande märkningssystemet för erbjudanden utan hinder, presenteras av Rolf Schrader, VD för det tyska seminariet för turism.

Dagen för tillgänglig turism kommer att äga rum den 11 mars 2022 från 10.30 till 14.30. Deltagande är gratis. Anmälan till online-evenemanget görs på www.germany.travel/tdbt. Där finns även det aktuella programmet. Registrerade deltagare erhåller länk till seminariet.

Bakgrund

Dagen för tillgänglig turism finansieras av det federala ministeriet för ekonomi och klimatskydd. Den nationella arbetsgruppen "Turism för alla", arbetsgruppen "Lättare resor - Barriärfria semestermål i Tyskland" och Messe Berlin stödjer evenemanget. Genom beslut av den tyska förbundsdagen ansvarar GNTB för att organisera detta specialistevenemang för åttonde gången i rad.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Om Tyska Turistbyrån:

Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) är Tysklands nationella turistråd med huvudkontor i Frankfurt am Main. I Sverige representeras DZT av Tyska Turistbyrån AB, ett dotterbolag till Tysk-Svenska Handelskammaren. DZT utvecklar och tillhandahåller strategier och produkter för att stärka den positiva bilden av tyska resmål och främja turismen till Tyskland. DZT finns representerat i 27 länder över hela världen.

Mer information finns på www.germany.travel/presse

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Tågresedagen på Centralen - res med tåg till Tyskland30.11.2022 15:12:46 CET | Pressmeddelande

På fredag den 2 december står representanter för Snälltåget, Europarunt och tidningen Vagabond samt flertalet turistbyråer och tågkonnässörer till tjänst för att dela med sig av sin kunskap om tågresor i Europa. Den stora Tågresedagen anordnas av Vagabond och går av stapeln på Stockholm Centralstation. Tyska Turistbyrån är en av deltagarna och här hittar du information om hur du smidigast tar dig till Tyskland och vidare med tåg i hela landet.

Musik, recept och andra julspecialiteter från Tyskland i årets julhälsning16.11.2022 17:29:26 CET | Pressmeddelande

Den tyska nationella turiststyrelsen (GNTB) lanserar nu onlinekampanjen "Season's Greetings from Germany". Utöver julmarknader i mindre och större orter ligger fokus på typiska tyska traditioner och vinteraktiviteter i naturen. Hjärtat i kampanjen är landningssidan med utvalda julmarknader, hållbara erbjudanden, utomhusaktiviteter och traditionella seder som Tyskland är känt för världen över.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum