Tyska Turistbyrån

Temadag för barriärfritt resande med internationell panel

Dela

Den 10:e dagen för tillgänglig turism infaller som vanligt på den så kallade ITB-fredagen, även om själva ITB är inställd även i år. Syftet med konferensen är att diskutera hur möjligheterna till en inkluderande resa kan förbättras.

Den tyska nationella turistbyrån (DZT) samlar återigen många internationella experter och besökare, däribland representanter från regering och branschorganisationer, beslutsfattare från destinationer och resebranschen, samt forskare, lärare och journalister till en gemensam plattform för att ta reda på den senaste utvecklingen inom området barriärfria resor, inklusive integration av nya digitala kommunikationskanaler såsom augmented, mixed och virtuell verklighet.

Förutom det inledande talet av Claudia Müller, regeringssamordnare för sjöfartsaffärer och turism, Jürgen Dusel, regeringsansvarig för personer med funktionshinder, och Helena Dalli, ledamot av EU-kommissionen med ansvar för jämställdhetsfrågor, innehåller programmet också samtalspunkter av Mike Adams, VD för det engelska nätverket "Purple" på temat "Changing conversation between business and disabled people", Christopher Patnoe från Google EMEA, och André Nowak, turistansvarig på General Association of Disabled Persons in Germany.

-Tillgänglighet är ett nyckelelement för att designa en högkvalitativ och hållbar turism. Alla resenärer drar nytta av den barriärfria servicen, vare sig de har funktionshinder, är äldre personer eller barnfamiljer, säger Petra Hedorfer, ordförande i Tyska Turistbyråns styrelse. Vårt mångsidiga, inkluderande erbjudande ger redan idag ett effektivt bidrag till framtidens socialt ansvarsfulla turism och stärker vår position i internationell konkurrens. "Den barriärfria turistdagen" är en utmärkt plattform för att dela vår kunskap om inkludering och för att nätverka med internationella experter och partners i Tysklands turistindustri.

Paneldiskussioner med praktiska exempel och trender

Under dagen diskuteras bland annat hur turistanläggningar och evenemang kan planeras och genomföras utan hinder, med exemplet "Barriärfri tillgång till havet - tillgänglighet och evenemang på stränder", en genomgång av exemplet Federal Garden Show Erfurt inklusive Petersberg-citadellet i Erfurt samt en redogörelse om förberedelserna för International Special Olympics 2023 Berlin. Deltagarna i panelen är bland annat Matthias Fromm, Tourismuszentrale Rostock & Warnemünde, Sigrun Krapf, Erfurt Tourismus und Marketing GmbH och Sven Albrecht, Federal Managing Director, Special Olympics Germany eV.

"Att göra sevärdheter tillgängliga utan hinder" är ämnet för en annan diskussion med en panel från bland annat Bach Museum Leipzig, Stadsmuseet Simeonstift Trier och Energiefabrik Knappenrode.

Temat hur barriärfri kommunikation och teknisk assistans förbättrar möjligheterna till inkluderande resa diskuteras av Anna Königseder (ZeroProject, Österrike), Josh Loebner (Designsensory, USA), Linn Inga Bach (turism NRW) och Reiner Delgado (tyska förbundet för blinda och synskadade).

Rapport om den aktuella statusen för "Resor för alla", som är ett rikstäckande märkningssystemet för erbjudanden utan hinder, presenteras av Rolf Schrader, VD för det tyska seminariet för turism.

Dagen för tillgänglig turism kommer att äga rum den 11 mars 2022 från 10.30 till 14.30. Deltagande är gratis. Anmälan till online-evenemanget görs på www.germany.travel/tdbt. Där finns även det aktuella programmet. Registrerade deltagare erhåller länk till seminariet.

Bakgrund

Dagen för tillgänglig turism finansieras av det federala ministeriet för ekonomi och klimatskydd. Den nationella arbetsgruppen "Turism för alla", arbetsgruppen "Lättare resor - Barriärfria semestermål i Tyskland" och Messe Berlin stödjer evenemanget. Genom beslut av den tyska förbundsdagen ansvarar GNTB för att organisera detta specialistevenemang för åttonde gången i rad.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Om Tyska Turistbyrån:

Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) är Tysklands nationella turistråd med huvudkontor i Frankfurt am Main. I Sverige representeras DZT av Tyska Turistbyrån AB, ett dotterbolag till Tysk-Svenska Handelskammaren. DZT utvecklar och tillhandahåller strategier och produkter för att stärka den positiva bilden av tyska resmål och främja turismen till Tyskland. DZT finns representerat i 27 länder över hela världen.

Mer information finns på www.germany.travel/presse

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Vinfestivaler i Tyskland11.5.2022 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vinfestivaler har en lång tradition i Tyskland. Här finns både gastronomiska upplevelser, livliga fester och trevliga utflyktsmål för hela familjen. Förutom att smaka fina viner och njuta av utsökt mat får du en mycket speciell inblick i den lokala kulturen och samhället. När vi pratar om klassiska vinländer går tankarna ofta till Frankrike, Spanien eller Italien. Men Tyskland har också förtjänat en plats på denna lista. Inte bara på grund av ett antal toppviner, utan också tack vare de traditionella vinfestivalerna som hålls i nästan alla regioner. På festerna kan du uppleva lokala specialiteter, kulturella inslag, spännande marknader, god stämning och – inte minst – utmärkta viner från närområdet.

Norra Tyskland lockar i ny kampanj från Tyska Turistbyrån1.4.2022 15:13:06 CEST | Pressmeddelande

Vi är många som längtar efter nya intryck och att upptäcka nya platser. Tyska Turistbyrån hoppas att vi genom kampanjen ”Upptäck Norra Tyskland” ska inspireras och väcka intresset för Norra Tyskland, som är ett enkelt resmål att ta sig till från Sverige. Norra Tyskland ligger bra till med korta och flexibla resealternativ, som Öresundsbron, tåg eller färja. Den här delen av Tyskland kommer nu att synas i en kampanj från Tyska Turistbyrån. Kampanjen grundar sig på en hemsida med över 100 tips på evenemang, nöjesparker, matfestivaler och unika boenden. Området bjuder på flera dolda pärlor och hemliga sevärdheter bortom allfarvägarna.

Nystart - Inspirationskampanj German.Local.Culture15.3.2022 16:00:00 CET | Pressmeddelande

Kampanjen, som startade 2021, utökas i år med natur- och kulturturismens alla aspekter. Den tyska nationella turiststyrelsen (GNTB) stöder med den nya inspirationskampanjen German.Local.Culture omstarten av inkommande turism till Tyskland. - Efter två år av coronapandemi och mot bakgrund av det fruktansvärda kriget i Ukraina står turistnäringen inför stora utmaningar, säger Petra Hedorfer, ordförande i turistbyråns styrelse. Särskilt i denna situation är det viktigt att föregå med gott exempel för en fredlig och förenande turism som står för öppenhet och tolerans.

Tysklands 100 bästa resmål är utsedda14.2.2022 00:00:00 CET | Pressmeddelande

Tyskland är fortfarande ett populärt semestermål internationellt. Över 14 000 utländska besökare har röstat fram sina favoritattraktioner i Tyskland på www.germany.travel. Tyska Turistbyrån (DZT) presenterar nu de 100 mest populära destinationerna. På 1:a plats ligger för fjärde gången i rad Hamburgs Miniature Wunderland, en miniatyrvärld med världens största modelljärnväg. På 2:a och 3:e plats återfinns resmålen Europa-Park Rust och Slottet Neuschwanstein i Bayern.

Festival på fyra historiska orter - Rhen i lågor8.2.2022 00:00:00 CET | Pressmeddelande

Kanske är det de milda, klara sommarnätterna som försätter invånarna i den övre Rhendalen i feststämning varje år. Kanske beror det på det goda vinet. Eller möjligen både ock? Det pittoreska Rhenlandskapet förvandlas flera gånger under sommaren till ett förtrollande eld- och färgspel när dalens invånare firar festivalen "Rhein in Flammen". Höjdpunkten är de många fyrverkerierna och brasorna högt över Rhen, som låter kullarna med vinrankor och slotten, som vilar på toppen av kullarna, bada i ett färgstarkt, magiskt ljus i de varma sommarkvällarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum