Grums kommun

Temavecka om kärlek på Jättestenskolan i Grums

Dela

Vecka 7 är det dags för ”Det handlar om kärlek” en återkommande temavecka på Jättestenskolan i Grums. Målet är att alla barn ska veta om sina rättigheter och veta vart man kan vända sig för att få stöd och hjälp.

Barnets rättigheter i fokus

Du har rätt att älska den du vill och du har rätt att leva ett liv fritt från kränkningar, hot, våld och diskriminering. Detta är budskapet i projektet ”Det handlar om kärlek”.

Under temaveckan ”Det handlar om kärlek” kommer myndigheter och organisationer som är samverkande parter att besöka Jättestenskolan. Eleverna i årskurs 8 kommer att få ta del av en presentation där flera samverkanspartner deltar, se en teaterföreställning, arbeta med värderingsövningar, ta del av en utställning och få information om chatten ”Kärleken är fri” på www.dinarattigheter.se dit man kan vända sig för kontakt. Övriga årskurser kommer att vara med om en del av aktiviteterna.

Nästa år blir barnkonventionen svensk lag och är det mer aktuellt än någonsin att barn vet om sina rättigheter.

-För att veta var man kan få stöd och hjälp så har vi valt att plocka in dessa aktörer på barnens arena, säger Sara Emsevik skolkurator på Jättestenskolan. Temaveckan är även ett led i vårt hälsofrämjande och förebyggande arbete för att stärka barn och ungas hälsa i kommunen.

I projektet samverkar Jättestenskolan i Grums kommun med Polismyndigheten, Länsstyrelsens resursteam Heder, Bufff, Alla Kvinnors Hus, Brottsofferjouren, Brottsförebyggande centrum i Värmland, Ungdomsmottagningen, Räddningstjänsten, olika verksamheter inom individ- och familjeomsorgen, fritidsgården, elevhälsan och Jättestenskolans elevråd.

Tider under vecka 7:

Uppstart måndag 11 februari i Jättestenskolans matsal kl. 9.30

Boulevardteatern “Stjärnlösa nätter” tisdag 12 februari Gruvan, biosalongen kl. 10.00 och 13.00

Arbete med Barnkonventionen genom klassrumssamtal med samverkanspartners måndag-fredag

Avslutning i Jättestenskolans matsal fredag 15 februari kl. 13.00

Kontaktpersoner Jättestenskolan 

Sara Emsevik, skolkurator, sara.emsevik@grums.se 0555-422 11

Lennart Nilsson, rektor, lennart.nilsson@grums.se 0555-421 86

Bilder

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum