Terranet ingår strategiskt samarbete och investerar tillsammans med Audi och flera andra betydande aktörer i holoride

Dela

Flera av bilindustrins innovativa aktörer slår sig samman med Terranet i samgående med holoride

Terranet Holding AB (TERRNT:B) har idag ingått ett avtal tillsammans med ett investeringskonsortium bestående av A4nXT GmbH (”Audi”), Schell Attractions LLC (”Schell Games”) och två asiatiska aktörer där totalt 10,778 MEUR tillförs i holoride. Terranet investerar motsvarande 3,2 MEUR i holorides nyemission motsvarande 10,84% av det totala antalet aktier och röster.

holoride är ett högteknologiskt VR/AR bolag med Audi som huvudägare. Företaget har utvecklat ett virtual-reality (VR) koncept som gör att passagerarna i baksätet får en verklighetsnära spel- eller filmupplevelse under bilresan. Med deras VR-glasögon förflyttas du till en fantasivärld. Deras banbrytande augmented reality (AR) funktion anpassar dessutom det virtuella innehållet till både bilens position och dess rörelser. Teknologin är även applicerbar för ändamål utanför bilresa eller andra mobila sammanhang.

“holoride ser en stor potential i hur den bild- och positioneringsdata som Terranets VoxelFlow teknologi genererar och hur den kan användas till att förbättra holorides teknologi och upplevelse.” säger Pär-Olof Johannesson, Terranets vd.

holoride har under de senaste åren utvecklat sin unika teknologi i samarbete med stora delar av bilindustrin. Med början 2022 lanseras teknologin och görs tillgänglig för samtliga biltillverkare samt flertalet spelutvecklare. 

Terranets primära fokus är utveckling av den patenterade tekniken VoxelFlow, en sensormjukvara som möjliggör objektidentifikation, primärt avsett för anti-kollision och ADAS (avancerat förarstöd). VoxelFlow möjliggör en realtidsupplösning av ett område runt bilen, där position, riktning och hastighet definieras i förhållandet till fordonet. De unika egenskaperna påvisas av teknikens snabbhet och precision, som kommer att användas till beslutsstöd och därmed knutna processer. 

VoxelFlow har en stor potential att attrahera stora delar av fordonsindustrin och utmana befintlig radar- och lidarteknologi. Affären bidrar till att Terranet kan kapa ledtider i utvecklingen och lanseringscykler till marknaden utöver att utforska nya tillämpningsområden för teknologin med strategiska samarbeten. 

”Samtidigt som ADAS är Terranets kärnverksamhet har vi efter noggranna analyser och studier sett hur den positionerings- och 3D-data som VoxelFlow genererar kan användas på olika sätt i bilen. Det gäller bland annat för navigationssystemet och i fallet med holoride bilens multimedia”, säger Terranets vd Pär-Olof Johannesson och fortsätter:

”Fördelen är att Terranet kan accelerera time-to-market med VoxelFlow. Det innebär också att det öppnas upp ett nytt affärssegment för VoxelFlow inom Infotainment. Synergierna med det strategiska samarbetet kommer att differentiera och öka kundnyttan och samtidigt påskynda lanseringen för både holoride och Terranet.”

”holoride tillhandahåller en teknik som överför bilens position, omgivning och färdriktning till VR, vilket för spelutvecklaren möjliggör att skapa nya världar som kan upplevas i realtid i bilen med alla sinnen. Eftersom synupplevelsen är synkroniserad med användarens faktiska perception är det en extremt liten risk för åksjuka. Latens och upplösning är systemkritiska egenskaper för en kvalitativ användarupplevelse, vilket gör VoxeFlow perfekt för holoride,” säger Nils Wollny, vd holoride.

"Med den kommande marknadsintroduktionen av holoride och vår ambition att integrera teknologin i våra bilar 2022 tar vi upplevelsen i bilen till nästa nivå och utnyttjar sättet att ytterligare glädja våra kunder." kommenterade Sven Schuwirth, Senior Vice President Digital Experience & Business på Audi. "Det passar perfekt i Audi-strategin att utöka vårt digitala ekosystem samt vår ambition att erbjuda våra kunder den bästa upplevelsen."

Samarbetet med holoride ger även Terranet en bredare tillgänglighet till stora delar av den globala bilindustrin. holoride lanserades vid Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas 2019 tillsammans med Audi och Disney Interactive Games. holoride har sitt säte i München med idag runt 20 utvecklare och leds av Nils Wollny, VD (och en av tre grundare tillsammans med Markus Kühne och Daniel Profinder, samtliga med bakgrund inom Audi). I mitten av mars 2021 tilldelades holoride ett antal utmärkelser vid den årliga mässan SXSW (South by Southwest). Förra veckan vann holoride även Austin German Computer Games Award för "Best Innovation and Technology".

Investeringskonsortiet består utöver Terranet och Audi av:

  • Schell Games
  • Good Enterprise Ltd
  • Multi-Dimensional Connectivity (MDC) Ltd ( även delägare i Aston Martin)

Som ett led i samarbetet mellan holoride och Terranet kommer Terranets vd Pär-Olof Johannesson ingå i holorides Advisory Board. Vidare kommer Terranet att verka för att Nils Wollny blir invald i bolagets styrelse. Valberedningens ordförande har meddelat att ett nytt förslag om styrelsens sammansättning kommer tas upp till beslut på en extrastämma.

###

För mer information om Terranet, vänligen kontakta:

Michaela Berglund

Tel: +46 7233 882 88

E-post: michaela.berglund@terranet.com

Denna information är sådan information som TerraNet Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 april 2021 kl 14.00 CET.

Utsedd Certified Adviser till TerraNet Holding AB är Mangold Fondkommission AB, +46 8-503 015 50, ca@mangold.se

Sam Aurilia @FischTank PR
terranet@fischtankpr.com

Om Terranet
Terranet utvecklar mjukvara för radiobaserade lösningar och tredimensionell bildanalys för avancerat förarstöd och självkörande fordon (ADAS och AV). I linje med Sveriges historia när det gäller att föra innovativa säkerhetsåtgärder till bilindustrin, är Terranet banbrytande genom sin säkerhetsteknik VoxelFlow™ för ADAS- och AV-industrier med sitt huvudkontor i Lund, Sverige och dess kontor i Kiev, Ukraina och i Stuttgart, Tyskland. TerraNet Holding AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (Nasdaq: TERRNT-B.ST). Se mer information på www.terranet.se.

Om holoride
Den tyska startupen holoride skapar ett helt nytt medium för passagerare genom att ansluta XR-innehåll (Extended Reality) med datapunkter från fordonet i realtid. Dessa datapunkter inkluderar information om acceleration och styrning, trafikdata, samt resväg och tidpunkt. holorides teknik ger en ny definition till VR-innehåll, teknologin skapar en hisnande, uppslukande upplevelse som även kraftigt reducerar åksjuka. Bolaget grundades i slutet av 2018 i München, Tyskland av Nils Wollny, Marcus Kuehne, Daniel Profendiner tillsammans med Audi, som har en minoritetsandel i startupen. Bolaget har hyllats som "Best of CES" vid fyra tillfällen (Las Vegas, januari 2019), erkänd som en av de 100 bästa uppfinningarna av 2019 av TIME Magazine, och är en del av den globala innovationsplattformen "STARTUP AUTOBAHN i samarbete med Plug and Play." År 2021 vann holoride det prestigefyllda priset för sin pitch på SXSW och tilldelades även priset som Best in Show. För mer information, besök https://www.holoride.com.

Media Contacts
Kiley Ribordy
Public Relations Manager, Walker Sands
+1-312-267-0064
kiley.ribordy@walkersands.com

Rudolf Baumeister
Senior Marketing & Communications Manager, holoride
+49-174-169-6573
rudi@holoride.com

Om Audi
Audi-gruppen, med sina varumärken Audi, Ducati och Lamborghini, är en av de mest framgångsrika tillverkarna av bilar och motorcyklar i premiumsegmentet. De finns på mer än 100 marknader över hela världen och fordonen produceras på 19 platser i 12 länder. De helägda dotterbolagen till AUDI AG inkluderar Audi Sport GmbH (Neckarsulm, Tyskland), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese, Italien) och Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna / Italien). År 2020 levererade Audi-koncernen cirka 1.693 miljoner bilar av märket Audi, 7430 sportbilar av märket Lamborghini och 48 042 motorcyklar av märket Ducati. Under räkenskapsåret 2020 uppnådde AUDI AG en total intäkt på 50,0 miljarder euro och ett rörelseresultat före särskilda poster på 2,7 miljarder euro. För närvarande arbetar cirka 87 000 personer för företaget över hela världen, varav 60 000 i Tyskland.

Media kontakt
Stefan Grillneder
Spokesperson Product/ Technology
+49-841-89-41449              
stefan.grillneder@audi.de
www.audi.com

Om Schell Games
Schell Games är det största full service utbildnings- och underhållningsspel företaget i USA. Företaget grundades 2002 av den prisbelönta spel designern och författaren Jesse Schell och har idag ett brett utbud av artister, ingenjörer, producenter och speldesigners. Schell Games skapar engagerande upplevelser för VR/AR, för flertalet tekniska plattformar. Förutom att skapa egna originalspel har företaget några av världens mest respekterade varumärken som kunder, inklusive The Walt Disney Company, Google, Facebook, Microsoft, Lego, Yale University, Universal Studios, Fred Rogers Productions, The Smithsonian Institute och utbildningsdepartement.

Kontakt
Kat De Shields-Moon
Public Relations Manager, Schell Games
kdeshields@schellgames.com

Bilaga

För att se det här innehållet från www.globenewswire.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.
För att se det här innehållet från ml-eu.globenewswire.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Om

GlobeNewswireFölj GlobeNewswire

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från GlobeNewswire

Aino Health AB (publ): Aino Health delårsrapport januari-mars 202111.5.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

2021-05-11 Fortsatt fokus på Sverige för att möta ökat behov, SaaS -prenumerationer på stadig nivå Januari – mars 2021 Omsättningen uppgick till 5 770 (6 085) TSEK* • Resultatet efter finansiella poster -3 570 (-3 569) TSEK • Rörelseresultat -3 355 (-4 987) TSEK • Resultatet per aktie uppgick till -0,1 (-0,2) SEK * Sänkning i omsättning hänför sig till förändring i valutakurser. Bolaget hade vid slutet av Q1 2021 cirka 2,1 MSEK i fordringar, från resultatbaserade kontrakt, som har ackumulerats under Q4 2018 - Q4 2020 varav 2 miljon kronor har intäktsförts under Q4 2019 och Q4 2020. Under årets första kvartal har vi kunnat se att säljsituationen har stabiliserats och vi kan se att vår sälj pipeline växer igen. Vi har fått nya kunder - bland annat DHL Supply Chain Sweden AB, som har gått in ett pilotprojekt, vilket implementeras just nu. Vi är mycket glada att arbeta med en av världens största arbetsgivare och ser fram emot ett långt samarbete efter pilotfasen. I Finland har Wihuri Oy be

Kinneviks styrelse har beslutat om de slutliga villkoren och tidplanen för utskiftningen av Zalando11.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att styrelsen beslutat om de slutliga villkoren för utskiftningen av Kinneviks innehav i Zalando SE (”Zalando”), genom ett aktieinlösenprogram. Styrelsen har beslutat att skifta ut hela Kinneviks innehav i Zalando och Kinnevik kommer följaktligen skifta ut 28 Zalandoaktier för 143 inlösenaktier i Kinnevik, motsvarande cirka 166 kr eller 0,195 Zalandoaktie per Kinnevikaktie. Kinnevik kommer därmed lämna en extra värdeöverföring till sina aktieägare om cirka 45,8 Mdkr. Kinneviks årsstämma den 29 april 2021 beslutade att utskifta Kinneviks innehav i Zalando genom ett aktieinlösenprogram. Styrelsen bemyndigades att bestämma den slutliga utskiftningen per aktie och tidplanen för aktieinlösenprogrammet. Kinneviks styrelse har idag beslutat att skifta ut hela Kinneviks innehav i Zalando genom aktieinlösenprogrammet och att inlösenvederlaget följaktligen kommer vara 28 Zalandoaktier för 143 inlösenaktier i Kinnevik. Baserat på stängningskursen för

Systemair meddelar förändring i koncernledningen11.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Pressmeddelande 11 maj 2021 Systemair AB (NASDAQ OMX Stockholm: SYSR) meddelar förändring i koncernledningen. Bjørn-Osvald Skandsen, VD för Systemair Norge, blir medlem i Systemairs koncernledning från och med den 12 maj 2021. Bjørn-Osvald har mångårig erfarenhet från ventilationsindustrin och Systemair. Innan han återvände till Systemair Norge som verkställande direktör i mars 2018, hade han en ledande befattning hos GK Inneklima, en teknisk ventilationsentreprenör i Norge. Tidigare i sin karriär var han chef för Systemairs tekniska supportavdelning och försäljningsorganisation i Sverige (2000-2006). Bjørn-Osvald har en magisterexamen i maskinteknik och en MBA i varumärkeshantering. Han är för närvarande styrelseledamot i VKE, som är en branschorganisation för företag inom ventilation och kyla i Norge. - Bjørn-Osvald är en entusiastisk och lojal affärsledare, med en stark passion för ny teknik och modern handel. Jag är övertygad om att han kommer att vara en tillgång för ledningen av

Industrivärden avyttrar sitt aktieinnehav i SSAB för 2.019 mnkr10.5.2021 23:00:00 CEST | Pressmeddelande

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER SPRIDNING, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER SYDAFRIKA ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OLAGLIG. SE AVSNITTET VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE. Industrivärden har idag avyttrat hela sitt aktieinnehav i SSAB om 44 334 933 A-aktier för 45,53 kronor per A-aktie, motsvarande en total försäljningslikvid om 2.019 mnkr. Avyttringen har skett genom en så kallad accelererad bookbuilding-process riktad till institutionella investerare. De avyttrade aktierna motsvarar 4,3 procent av kapitalet och 11,8 procent av röstetalet i SSAB. I en kommentar till försäljningen säger Industrivärdens vd, Helena Stjernholm: ”Industrivärden har varit en långsiktig och engagerad ägare med ett betydande aktieinnehav i SSAB sedan 1994. Inom ramen för vår ägarroll har vi aktivt deltagit i flera viktiga utvecklingssteg, såsom till exempel inriktningen mot produktområden med

Industrivärden överväger att avyttra aktieinnehavet i SSAB10.5.2021 17:45:00 CEST | Pressmeddelande

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER SPRIDNING, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER SYDAFRIKA ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OLAGLIG. SE AVSNITTET VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE. Morgan Stanley och Carnegie har givits i uppdrag att utröna möjligheterna att avyttra Industrivärdens aktieinnehav om 44 334 933 A-aktier i SSAB till svenska och internationella institutionella investerare. Aktieinnehavet motsvarar 4,3 procent av kapitalet och 11,8 procent av röstetalet i SSAB. Om avyttringen genomförs, kommer den att ske genom, och priset för aktierna fastställas i, en så kallad accelererad bookbuildingprocess. Processen påbörjas omedelbart och kan komma att avslutas med kort varsel. Ytterligare information kommer att offentliggöras så snart bookbuildingprocessen genomförts. Morgan Stanley är Sole bookrunner och Carnegie är Co-bookrunner i samband med transaktionen. Stockholm den 10

Saniona lanserar ny videoserie för att belysa hur Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma drabbar patienter och anhöriga10.5.2021 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE 10 maj 2021 Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, tillkännager idag videoserien ”Saniona’s Community Voices”, där människor som lever med sällsynta sjukdomar får komma till tals tillsammans med sina anhörigvårdare och sjukvårdspersonal. Serien kommer att lanserasi maj, en månad som är särskilt ägnad åt att uppmärksamma Prader-Willis syndrom (PWS) och hjärntumörer, och inleds genom att belysa hur dessa tillstånd påverkar patienter och deras närstående. ”Vårt arbete för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa behandlingar startar med att lyssna på de som lever med de sällsynta sjukdomar vi vill behandla och lära av deras erfarenheter”, säger Rami Levin, VD på Saniona. ”Berättelserna om Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma från de närmast berörda är en kraftfull påminnelse om att vi måste agera snabbare, arbeta hårdare och tänja på gränsen för vad vi förut trott varit möjligt. Inte bara u

Corline Biomedical AB publicerar delårsrapport för det första kvartalet 202110.5.2021 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Corline Biomedical AB (”Corline”) publicerar härmed delårsrapporten för perioden januari till mars 2021. Nedan följer en kort sammanfattning av delårsrapporten. Fullständig rapport finns tillgänglig på Corlines hemsida samt som bifogad fil. VD Henrik Nittmar kommenterar ”Vi ser en ökad intäkt från utvecklingskontrakten relaterade till nya kunder för vår antitrombotiska CHS-yta och har under perioden säkrat finansiering för både Renaparin-projektet och fortsatt kundutveckling inom medicinteknik.” Ekonomisk översikt över det första kvartalet 2021 Nettoomsättningen under det första kvartalet 2021 uppgick till 1 534 KSEK (191).Resultatet efter finansiella poster under det första kvartalet 2021 uppgick till -1 405 KSEK (-2 507). Resultatet per aktie uppgick under det första kvartalet 2021 till cirka -0,08 SEK (-0,15).Likvida medel uppgick per den 31 mars 2021 till 19,4 MSEK (16,8). Soliditeten uppgick per den 31 mars 2021 till 93 % (92). Väsentliga händelser under det första kvartalet 2021

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum