Dramaten

Texter och musik utan en röd tråd med Kalle Haglund

Dela

Kalle Haglund är en sällsam hybrid av humor, teater, musik och poetiskt berättande. Nu framför han sin föreställning Text och musik, en salig samling textbaserade skapelser utan en röd tråd, i Lejonkulans foajé. Premiär 15 november.

Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks
Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks

I Kalle Haglunds värld samsas ett humoristiskt vemod med en analyserande köksbordsfilosofi. Enligt honom själv blir man dum i huvudet av alltför mycket tvivel. När han väver ihop vardagliga betraktelser med stora livsfrågor bjuder han in publiken till sin alldeles egna plats i den svenska humortraditionen.

Kalle Haglund har tidigare gjort bort sig, varit olyckligt kär och skrivit manus till filmen Lycka till och ta hand om varandra. Han har bowlat på banan bredvid rockgruppen Millencolin samt skrivit och framfört föreställningen Vem har lurat barnen tillsammans med artisten Laleh. Han har spenderat mycket tid i lekparker och tillsammans med musikern Markus Jägerstedt gjort föreställningen Lätt autistiska särintressen. Han har tvivlat en del, på istiden vunnit SM i Poetry Slam samt gjort de två soloshowerna Och den stora skogen och Med ockulta föreställningar. Med vemod, charm och eftertänksam humor är han en mycket hyllad underhållare.

En produktion från Unga Dramaten.

Text och musik av och med Kalle Haglund, premiär den 15 november, Lejonkulans foajé. Foajébaren håller öppet under kvällen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks
Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum