Dramaten

Texter och musik utan en röd tråd med Kalle Haglund

Dela

Kalle Haglund är en sällsam hybrid av humor, teater, musik och poetiskt berättande. Nu framför han sin föreställning Text och musik, en salig samling textbaserade skapelser utan en röd tråd, i Lejonkulans foajé. Premiär 15 november.

Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks
Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks

I Kalle Haglunds värld samsas ett humoristiskt vemod med en analyserande köksbordsfilosofi. Enligt honom själv blir man dum i huvudet av alltför mycket tvivel. När han väver ihop vardagliga betraktelser med stora livsfrågor bjuder han in publiken till sin alldeles egna plats i den svenska humortraditionen.

Kalle Haglund har tidigare gjort bort sig, varit olyckligt kär och skrivit manus till filmen Lycka till och ta hand om varandra. Han har bowlat på banan bredvid rockgruppen Millencolin samt skrivit och framfört föreställningen Vem har lurat barnen tillsammans med artisten Laleh. Han har spenderat mycket tid i lekparker och tillsammans med musikern Markus Jägerstedt gjort föreställningen Lätt autistiska särintressen. Han har tvivlat en del, på istiden vunnit SM i Poetry Slam samt gjort de två soloshowerna Och den stora skogen och Med ockulta föreställningar. Med vemod, charm och eftertänksam humor är han en mycket hyllad underhållare.

En produktion från Unga Dramaten.

Text och musik av och med Kalle Haglund, premiär den 15 november, Lejonkulans foajé. Foajébaren håller öppet under kvällen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks
Kalle Haglund. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum