Värmdö Kommun

The Bird Project till Fotoparken i Värmdö

Dela

Erik Berglins The Bird Project 2006–2017 består av 4 982 fåglar och projektet pågick under 12 år. Delar av det kan nu ses i Fotoparken i Gustavsberg. Utställningen öppnar den 6 juni.

Av: Erik Berglin
Av: Erik Berglin

The Bird Project 2006 – 2017

består av fotografier av fåglar utskrivna i skala 1:1 som har klippts ut för hand innan de med stor omsorg och noggrannhet limmats upp på fasader för att sedan fotograferas på nytt. Projektet pågick i tolv år och under tiden sattes 4 982 fåglar upp i tolv

städer runt om i världen: Göteborg, Berlin, Tel Aviv, Casablanca, New York, Reykjavik, Madrid, Malmö, Rio de Janeiro, Buenos Aires, London och Stockholm.

Fåglar har anpassat sig väl till ett liv i urbana miljöer och är det vilda djur som vi oftast möter i staden. Detta är en av anledningarna till att Erik Berglin valde fåglar som motiv till sitt omfattande gatukonstprojekt. Genom att välja fåglar kunde arbetet få en för gatukonst unik variation – där ett nästan oändligt antal olika arter sattes upp i stadsrummet.

Om Berglin

Erik Berglin är född 1980. Han är utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och arbetar främst med fotografi och ofta med referenser till konsthistorien och populärkulturen. I sommar är Berglin aktuell på vandringsutställningen Re:Generation som har premiär på Musèe de I`Elysèe i Schweiz för att sedan turnera på konstinstutioner världen över i fem år. Han har ställt ut både nationellt och internationellt och finns representerad hos bland annat Hasselblad Center, Göteborgs konstmuseum, Sundsvalls museum och Statens konstråd.

Utställningen pågår mellan 6 juni - 27 september

Nyckelord

Bilder

Av: Erik Berglin
Av: Erik Berglin
Ladda ned bild

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum