Clarion Hotel Post

The Elephant Ball - storslagen stödgala med kunglig glans på Clarion Post!

Dela
Bild från Save The Rhinogalan

The Elephant Ball 2016 är årets stora galamiddag och arrangeras av The Perfect World Foundation. Galan kommer att äga rum den 15 september i Göteborg, i hjärtat av Skandinavien. Platsen för denna kväll är ingen mindre än Clarion Hotel Post.

Galakvällens syfte är att uppmärksamma den pågående utrotningen av våra vilda djur, och I år handlar det om att rädda kvar våra elefanter till kommande generationer.

Galan kommer också att till bli en minnesvärd och stjärnspäckad kväll full av överraskningar, mat, dryck och underhållning. Kända designers har gjort fantastisk masker som man sedan skänkt till förmån för galan och insamlingen för bevarandet av Afrikas och Indiens vilda elefantbestånd. Lars Wallin, Carolina Gynning och Christie Brinkley mfl har designat fantastiska masker som kommer att pryda gästerna bord under galan.

Kort om galan

Plats: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, 411 03 Göteborg.

 • Galans syfte är att uppmärksamma den utrotningshotade elefanten, samt samla in pengar till bevarandet av djuren.
 • Andra galan av sitt slag. 2014 arrangerade The Perfect World Foundation, stödgala, Save The Rhino.
 • Martin Stenmarck är konferencier och även en av flera artister under kvällen.
 • Sarah Ferguson kommer att dela ut hederspriset ”Conservationist of the Year” till Richard Leakey under kvällen. Tidigare år har priset gått till Jane Goodall och Mark Shand.
 • Galan kommer få besök av ett flertal svenska kändisar, politiker och näringslivstoppar.
 • Totalt kommer ca 500 gäster.
 • Över 1 000 volontärer har arbetat med galan.

Tiden rinner ut för våra vilda elefanter

Var 15:e minut dödas en elefant, eller 35.000 elefanter per år, allt för att komma åt deras elfenben som betingar ett enormt högt värde på den svarta marknaden. Om vi inte gör något drastiskt inom två år kan det betyda slutet för beståndet av vilda elefanter inom 8-9 år. Denna galakväll är inte bara för att öka medvetenheten, men också en mycket viktig kväll för att samla in de medel som krävs för att stödja hjältarna över hela världen som avsatt sina liv för att rädda våra vilda djur för kommande generationer.

En av de främsta hjältarna I fråga är Dr Richard Leakly.

Dr Leakey är förmodligen den person på denna planet som har gjort mest för afrikanska elefanter när han på 1980-talet vände snabb utrotning till en tillväxt inom elefantpopulationen. År 1989 utsågs Dr Leakey till chef för Wildlife Conservation i Kenya av president Daniel Arap Moi.

The Perfect World Foundation är oerhört glada och stolta över att meddela att utmärkelsen ”The Conservationist of the year 2016” kommer att tilldelas Dr Richard Leakey vid hans närvaro på galamiddagen ”The Elephant Ball” i Göteborg den 15 september. 

Kort om Richard Leakey

 • Angelina Jolie spelar just nu in filmen ”Africa”, som handlar om Richards liv. Brad Pitt spelar Richard i filmen.
 • Känd brittisk-kenyansk antropolog, politiker och författare.
 • Son till Mary och Louis Leakey (som upptäckte att mänskligheten utvecklades i Afrika).
 • 1968 till 1989 chef för National Museums of Kenya.
 • 1989 chef för Kenya Wildlife Service.
 • 1984 hittade Richard ett komplett, 1,6 miljoner år gammalt skelett av Homo erectus kallat Turkanapojken.
 • Anses vara den som bidragit mest till elefantens bevarande.

Miljarder upp i rök

I slutet på april I år beodrade Kenyas president Uhuru Kenyatta uppeldningen av beslagtagna elefenben bestående av betarna från tusentals elefanter. Sammanlagt over 100 ton elfenben, samt en bra bit över 1 ton noshörningshorn eldades upp. Elefantbetarna motsvarar cirka fem procent av de globala lagren av elfenben, enligt AFP.

Nyhetsbyrån uppger att bara elefantbetarna skulle kunna inbringa motsvarande 800 miljoner kronor om de såldes på svarta marknaden. Värdet på noshörningshornen, som per kilo är dyrare än både guld och kokain, uppskattas till motsvarande över 600 miljoner kronor.

Men från kenyanskt håll vill man inte diskutera djurdelarnas ekonomiska värde.

 • —Vi anser inte att elfantben har något inneboende värde, och därför kommer vi att bränna alla våra lager för att demonstrera för världen att elfenben bara är värdefullt för elefanter, säger Kitili Mbathi, chef för Kenya Wildlife Service (KWS), ett statligt bolag med ansvar för att skydda landets djur- och växtliv, till AFP.

Ragnhild Rags Jacobsson och Lars Jacobsson, grundarna till The Perfect World Foundation är värdar på galan och avslöjar att I år kommer en representant från engelska kungahuset att närvara vid balen. Det är ingen mindre än Hertiginnan av York, Sarah Ferguson som är djupt engagerad I bevarandet av den utrotningshotade indiska elefanten. “Engelska kungahuset är mycket restriktiva med vilka evenemang man deltar I så det är en stor ära för oss att Sarah kommer till Göteborg” säger Ragnhild entusiastiskt. Det är faktiskt helt fantastisk att “lilla” Göteborg står som värd för detta evenemang och vi är glada över vårt fina samarbete med Clarion Hotel Post som gör det möjligt för oss att hålla detta viktiga och storslagna event avslutar Lars.

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Nyckelord

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Ingrosso har betygsatt - Göteborg hetare än Vegas!27.11.2017 09:41Pressmeddelande

Aldrig någonsin har något liknande gjorts på ett hotell i Norden, säger Fredrik Blomberg, VD på hotellet och upphovsmakaren till Take Over. Klubb är något vi kör med jämna mellanrum och vi är kända för att vara en festpalats fortsätter Fredrik. Take Over är dock att ta det hela mer än ett par steg ytterligare. Hotellet stängdes ner under 48 timmar och förvandlades till en enda stor klubbarena. Två av världens största DJ:s ägde varsin kväll, Alesso på fredagen och Ingrosso på lördagen. Det flögs in gäster från Los Angeles, Wien och Berlin men framförallt var det Göteborgarna som gjorde Post och Take Over till sin festplats under helgen. Alla bar och restaurangenheter på hotellet förvandlades till arenor för fest, Postbaren blev Snowman Room med resident DJ:s som körde klubb så gott som dygnet runt. En av helgens höjdpunkter här var coola tjejerna i Grabb som visade killarna vart skåpet ska stå!  Bon Bon Bar förvandlades till 808 x Nightfly Room där stora namn inom Tecno scenen såsom Nic

Kidsen kommer att rädda världshaven!24.10.2017 17:18Pressmeddelande

Ocean 2017 i Göteborg 1 till 4 november Post Explorers är ett nystartat projekt av Clarion Hotel Post och Joakim Odelberg där skolbarn får arbeta med frågor som rör havet. Det är anställdas barn och deras skolklasser som den 1 november kommer att presentera sitt arbete och berätta om hur vi kan ändra vårt sätt att leva, äta och förhålla oss till vår livsviktiga naturkälla – havet!  Projektet leds av bevarandefotografen och naturfilmaren Joakim Odelberg, som har flera uppmärksammade produktioner om marin nedskräpning och annan miljöförstöring i havet. Joakim är en framstående pedagog och opinionsbildare som genom sina bilder visar det vackra och storslagna i vår havsmiljö, samtidigt som han sätter fokus på problem och utmaningar som rör miljön i havet. Joakim har nyligen representerat Sverige, under FN:s internationella havskonferens ”The Ocean Conference” i New York, med sin audiovisuella utställning om marin nedskräpning. Denna utställning kommer att visas upp på Clarion Hotel Post un

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum