Svenska institutet

The Local Voices – nyanlända får en ny röst

Dela

I samarbete med nyhetssajten The Local lanserar Svenska institutet ”The Local Voices”, en nyhets- och informationskanal för nyanlända i Sverige. Satsningen ger en röst åt flyktingar och asylsökande och fyller en lucka i svensk nyhetsförmedling.

The Local Voices publiceras nyheter, reportage och information på engelska för och om nyanlända flyktingar och asylsökande i Sverige. Webbplatsen ska bidra med nya perspektiv på nyheter relaterade till migration och integration, och underlätta för målgruppen att både lära sig mer om Sverige och dela med sig av sina egna berättelser. The Local Voices kommer också att kommunicera direkt med målgruppen via sociala medie-kanaler.

– Det är viktigt att ge nyanlända i Sverige tillgång till nyheter och information om landet de kommit till, och det känns relevant för SI att möjliggöra det, säger Henrik Selin, chef för SI:s avdelning för interkulturell dialog.

Svenska institutet står för finansieringen av satsningen under 2016, men The Local har full frihet att utforma det löpande redaktionella arbetet. The Local har mer än tio års erfarenhet av att publicera nyheter om Sverige på engelska för en icke-svensk målgrupp på thelocal.se.

Besök www.thelocalvoices.com 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum