Svenska institutet

The Local Voices – nyanlända får en ny röst

Dela

I samarbete med nyhetssajten The Local lanserar Svenska institutet ”The Local Voices”, en nyhets- och informationskanal för nyanlända i Sverige. Satsningen ger en röst åt flyktingar och asylsökande och fyller en lucka i svensk nyhetsförmedling.

The Local Voices publiceras nyheter, reportage och information på engelska för och om nyanlända flyktingar och asylsökande i Sverige. Webbplatsen ska bidra med nya perspektiv på nyheter relaterade till migration och integration, och underlätta för målgruppen att både lära sig mer om Sverige och dela med sig av sina egna berättelser. The Local Voices kommer också att kommunicera direkt med målgruppen via sociala medie-kanaler.

– Det är viktigt att ge nyanlända i Sverige tillgång till nyheter och information om landet de kommit till, och det känns relevant för SI att möjliggöra det, säger Henrik Selin, chef för SI:s avdelning för interkulturell dialog.

Svenska institutet står för finansieringen av satsningen under 2016, men The Local har full frihet att utforma det löpande redaktionella arbetet. The Local har mer än tio års erfarenhet av att publicera nyheter om Sverige på engelska för en icke-svensk målgrupp på thelocal.se.

Besök www.thelocalvoices.com 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum