Svenska institutet

The Local Voices – nyanlända får en ny röst

Dela

I samarbete med nyhetssajten The Local lanserar Svenska institutet ”The Local Voices”, en nyhets- och informationskanal för nyanlända i Sverige. Satsningen ger en röst åt flyktingar och asylsökande och fyller en lucka i svensk nyhetsförmedling.

The Local Voices publiceras nyheter, reportage och information på engelska för och om nyanlända flyktingar och asylsökande i Sverige. Webbplatsen ska bidra med nya perspektiv på nyheter relaterade till migration och integration, och underlätta för målgruppen att både lära sig mer om Sverige och dela med sig av sina egna berättelser. The Local Voices kommer också att kommunicera direkt med målgruppen via sociala medie-kanaler.

– Det är viktigt att ge nyanlända i Sverige tillgång till nyheter och information om landet de kommit till, och det känns relevant för SI att möjliggöra det, säger Henrik Selin, chef för SI:s avdelning för interkulturell dialog.

Svenska institutet står för finansieringen av satsningen under 2016, men The Local har full frihet att utforma det löpande redaktionella arbetet. The Local har mer än tio års erfarenhet av att publicera nyheter om Sverige på engelska för en icke-svensk målgrupp på thelocal.se.

Besök www.thelocalvoices.com 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum