Therése Lindgren vinner guld i djurrätt

Dela

Thérese Lindgren är youtubern som lyfter ämnen som djurrätt och veganism till hundratusentals följare. Nu tilldelas hon utmärkelsen Guldråttan, som varje år delas ut av organisationen Djurens Rätt till någon gjort en exceptionell insats för djuren.

Youtubern Thérese Lindgren skickade en videohälsning till deltagarna på Djurens Rätts riksstämma efter att ha tilldelats utmärkelsen Guldråttan för 2017.

Guldråttan är Sveriges finaste djurrättspris och delas ut av Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation, sedan 1987. Efter årets omröstning, där Djurens Rätts mer än 40 000 medlemmar hade möjlighet att delta, stod det klart att Thérese Lindgren hade fått flest röster.

Guldråttan delades ut på söndagseftermiddagen i samband med Djurens Rätts riksstämma i Malmö.

– Det här priset betyder jättemycket för mig. Det blir också extra mycket värt när det är Djurens Rätts medlemmar som själva fått rösta. Jag blir så inspirerad själv av alla som brinner för rättvisefrågor och jag vill visa att alla kan göra skillnad, säger Thérese Lindgren.

Motiveringen till Guldråttan 2017

”Med ett personligt och tillgängligt språk ger Therése Lindgren sin röst till djuren och inspirerar många andra att göra detsamma. Under året har Therése tillsammans med sina följare verkligen visat det är tillsammans som vi alla gör skillnad för djuren.”

De övriga nominerade till årets Guldråtta var fotografen Julia Lindemalm och vegoprofilen Mattias Kristiansson.

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum