Lidl Sverige

Thomas Brattlöw är Lidl Sveriges nya Fastighetsdirektör

Dela

Thomas Brattlöw har utsetts till ny Fastighetsdirektör för Lidl Sverige och tar över efter Johan Augustsson som tillträtt som ny Sverigechef. Thomas har under de senaste två åren varit Fastighetschef för Stockholmsregionen och hans nya uppdrag är att fortsätta företagets expansion i Sverige.

Thomas Brattlöw Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Thomas Brattlöw Fastighetsdirektör Lidl Sverige

Som ny Fastighetsdirektör tar Thomas över ansvaret att leda Lidls expansion i Sverige. Idag finns över 170 butiker och under det senaste året har Lidl tecknat avtal om 29 nya etableringar och öppnat nya butiker i Kungsängen, Södertälje, Flemingsberg, Motala och Uppsala.

Målet är 200 butiker till och med 2020, det långsiktiga målet är det ska finnas 300 butiker i Sverige. Näst på tur står nu butiker bland annat på Östermalmstorg i Stockholm, i Femman, Nordstan i Göteborg, Kristianstad och Malmö.

- Lidl har en tydlig plan att växa i Sverige och fler butiker är en förutsättning för att den planen ska lyckas. Mitt uppdrag är tydligt; göra det lättare för fler svenskar att handla på Lidl genom att öppna fler butiker, vi ska finnas där människor bor eller rör sig. Vi är inte bundna av att bygga egna butiker utan letar efter fastigheter såväl utanför stadskärnorna samt lokaler i mer centrala delar av våra städer att hyra, säger Thomas Brattlöw, ny Fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Thomas har arbetat på Lidl de senaste tolv åren och har haft flera olika roller. Han började som butikschef och har sedan 2016 arbetat som fastighetschef för Stockholmsregionen.

- Det känns tryggt och bra att lämna över ansvaret till Thomas som varit en nyckelspelare i vår expansionsstrategi. Jag känner mig säker på att vi kommer uppnå våra högt satta mål vad gäller både antal butiker och att vara branschledande inom hållbar utveckling, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.

Kontakter

Bilder

Thomas Brattlöw Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Thomas Brattlöw Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Ladda ned bild
Johan Augustsson Sverigechef Lidl Sverige
Johan Augustsson Sverigechef Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum