Ving Sverige AB

Thomas Cook Hotellfond växer med tre nya förvärv

Dela

Thomas Cook Group där Ving är en del, meddelar nu att hotellfonden Thomas Cook Hotel Investments (TCHI) förvärvat ytterligare tre fastigheter, inklusive ett av företagets flaggskeppshotell, Casa Cook på Kos. Förvärven innebär att fonden nu nästan har fördubblat sin portfölj på drygt ett år, till nio fastigheter.

Casa Cook Kos, foto Ving
Casa Cook Kos, foto Ving

De tre nya fastigheterna utgörs av Sunwing Arguineguin Seafront på Gran Canaria med 252 rum, Casa Cook Kos med 100 rum och en tomt på Kos där det planeras att bygga ett Cook’s Club, det senaste av företagets hotellkoncept till nästa sommar.

TCHI lanserades i mars 2018 med fem hotell, som ett joint venture tillsammans med hotellutvecklingsbolaget LMEY. De nya tilläggen tar den totala fonden till 2 500 rum inklusive de under utveckling. I nästa steg planeras förvärv i nivån med 10-15 hotell till 2021.

Fonden har inrättats för att hjälpa Thomas Cook att påskynda sin ambition att förvalta fler egna hotell och fokuserar på att investera i projekt i Grekland, Spanien och runt Medelhavet. Fonden kommer i sommar öppna sitt första nya projekt, Casa Cook på Ibiza.

Läs mer om Thomas Cook GroupCasa Cook Kos och Sunwing Arguineguin Seafront.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik HenrikssonKommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving

08-55513124

Bilder

Casa Cook Kos, foto Ving
Casa Cook Kos, foto Ving
Ladda ned bild
Sunwing Arguineguin, foto Ving
Sunwing Arguineguin, foto Ving
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

7 av 10 höstlovsresor bokade hos Ving11.9.2019 09:56:51 CESTPressmeddelande

Sommarlovet har knappt avslutats innan många börjar blicka framåt mot nästa ledighet – höstlovet. Ving erbjuder över 60 olika charteravgångar från 13 flygplatser i anslutning till höstlovet och i år förväntas omkring 13 000 svenskar att resa iväg med Ving under vecka 44. Redan nu är drygt 70 procent av charterresorna bokade, vilket är i linje med fjolårets bokningsläge. Men platserna går åt snabbt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum