SEAT Sverige

Thomas Schäfer utnämnd till ny styrelseordförande för SEAT S.A.

Dela

Tillsammans med Wayne Griffiths, VD för SEAT S.A., kommer Schäfer att driva på CUPRAs tillväxt och företagets omvandling i syfte att positionera Spanien som en elbilsnav i Europa.

Martorell, 01 juli 2022. Thomas Schäfer, VD för märket Volkswagen, har utsetts till styrelseordförande för SEAT S.A. med tillträde den 8 juli 2022. Denna utnämning ligger inom ramen för de senaste förändringarna i koncernen med verkan från och med den 1 juli, inklusive Schäfers utnämning till ny medlem i koncernledningen med ansvar för varumärkesgruppen ”Volym”, som innefattar Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, SEAT/CUPRA och ŠKODA. Det gemensamma målet: Att intensifiera och påskynda samarbetet inom varumärkesgruppen, utnyttja den fulla synergipotentialen och på ett hållbart sätt minska kostnader och komplexitet.

Schäfer efterträder Thomas Schmall i styrelsen för bolaget. Tillsammans med Wayne Griffiths, VD för SEAT S.A., kommer Schäfer att driva på CUPRAs tillväxt och företagets omvandling i syfte att positionera Spanien som en elbilsnav i Europa. Under de senaste månaderna, under Schmalls tid, har man lagt grunden med milstolpar som den banbrytande Future: Fast Forward-projektet, mobiliseringen av ett investeringsprogram på 10 miljarder euro tillsammans med partners och lokaliseringen av en planerad Volkswagen Group Gigafactory i Valencia.

“De kommande åren kommer att bli både spännande och utmanande för SEAT/CUPRA”, sa Thomas Schäfer. "Företaget driver fram viktiga strategiska projekt för hela Volkswagen-koncernen: tillväxten av verksamheten, liksom elektrifieringen av Spanien, med design, utveckling och produktion av de urbana elbilsmodellerna för våra volymmärken. Med sin expertis och passion kommer vårt spanska team att spela en viktig roll för den övergripande framgången. Jag ser fram emot att stödja SEAT/CUPRA på dess väg in i framtiden som en stark, engagerad partner inom varumärkesgruppen.", tillade SEAT S.A.s nya styrelseordförande.

Thomas Schäfer har lång erfarenhet från den internationella fordonsindustrin. Den kvalificerade maskiningenjören inledde sin karriär på Daimler AG i Stuttgart 1994, där han hade olika chefsbefattningar.

Schäfer kom till Volkswagen-koncernen 2012 och var initialt chef för koncernens internationella produktionsenhet, där han ansvarade för CKD-projekt och förhandlingar om nya produktionsanläggningar. Schäfer tillträdde som ordförande och VD för Volkswagen Group South Africa 2015 och ansvarade för Volkswagens verksamhet i Sydafrika och utvecklingen av koncernens varumärken i regionen Afrika söder om Sahara. Schäfer utsågs till styrelseordförande för ŠKODA AUTO a. s. i augusti 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT S.A. är det enda företag som konstruerar, utvecklar, tillverkar och marknadsför bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena CUPRA och SEAT, medan SEAT MÓ är den affärsenhet som täcker in produkter och lösningar för mobilitet i staden.

SEAT S.A. exporterar mer än 80% av sina bilar och finns i 75 länder. Företaget har fler än 15 000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell – där SEAT Ibiza, SEAT Arona, Leon och CUPRA Formentor tillverkas. Dessutom tillverkar SEAT S.A. CUPRA Born och SEAT Tarraco i Tyskland, Ateca i Tjeckien och SEAT Alhambra i Portugal. Företaget har också SEAT:CODE Software Development Centre, som ligger i Barcelona.

SEAT S.A. kommer att investera 5 miljarder euro fram till 2025 för att utveckla nya modeller för de båda kommersiella märkena SEAT och CUPRA, och för att ytterligare elektrifiera utbudet. Företaget strävar efter att spela en relevant roll i elektrifieringen av fordon i citymiljö, med särskilt fokus på omvandlingen av den spanska fordonsindustrin.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum