Vision

Thord Eriksson är Årets författare 2019

Dela

Tidningen Visions läsare har röstat fram Thord Eriksson till Årets författare 2019. Thord Eriksson får utmärkelsen för sin bok "Dom som stod kvar " där han skildrar några av de ensamkommande flyktingbarnen – men också de vanliga människor som tog ett ovanligt stort ansvar för att hjälpa dem.

Foto: Rickard Kilström
Foto: Rickard Kilström

I boken får vi följa två bröder från Afghanistan, Esmat och Asad, och deras kamp för att få stanna i Sverige. Men boken handlar också om alla de professionella medarbetare; kuratorer, lärare, och socialsekreterare, som engagerade sig för att brödernas skulle få stanna Sverige.

- I den här gruppen finns också en kraft som visar vad människor är kapabla till. De har satt sig in i asylprocessen och det geopolitiska läget och omsatt den kunskapen till praktiskt solidaritetsarbete, säger Thord Eriksson om sin reportagebok.

Tidningen Visions utmärkelse Årets författare har delats ut i 27 år. Bland tidigare vinnare finns bland andra Stina Wollter, Johannes Anyuru, Fredrik Backman, Jonas Hassen Khemiri, Lena Andersson, Jonas Gardell, Leif GW Persson, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Elsie Johansson, Henning Mankell, Bodil Malmsten och Kerstin Ekman.

En längre intervju med Thord Eriksson publiceras i det senaste numret av Tidningen Vision. Läs den här https://vision.se/tidningenvision/arkiv/2020/nr1/vittnesmalen-ar-svara-att-avfarda/

Tidningen Vision ges ut av fackförbundet Vision vars 199 000 medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden i kommuner, regioner, kyrkan och i privata företag kopplade till välfärden.

För mer information kontakta Susanne Blick, chefredaktör för Tidningen Vision, tfn 070–789 64 52.

Kontakter

Bilder

Foto: Rickard Kilström
Foto: Rickard Kilström
Ladda ned bild

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, regioner och kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 199 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Vision: Äldreomsorgschefer bör frånsäga sig sina arbetsmiljöuppgifter14.5.2020 12:41:15 CESTPressmeddelande

Vision uppmanar idag chefsmedlemmar i äldreomsorgen att returnera sina arbetsmiljöuppgifter om de anser att det saknas tillräckliga resurser, befogenheter eller kunskap för att kunna utföra dessa uppgifter. Vision skickar också ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren och Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, där förbundet påpekar att SKR och arbetsgivarna har misslyckats med att ge chefer i äldreomsorgen förutsättningar att utföra sina arbetsmiljöuppgifter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum