AF Gruppen Sverige

Thorendahl ska renovera Briskebys brandstation

Dela

Thorendahl, ett företag i AF Gruppen, har vunnit ett betydande kontrakt med Omsorgsbygg Oslo KF om att renovera Briskebys brandstation.

Briskeby brandstation i Oslo
Briskeby brandstation i Oslo

Projektet omfattar totalrenovering av huvudbyggnaden, samt sidobyggnad, bostadsdel, övningstorn och garage inklusive parkeringsdäck. Dessutom ska en sandsilo på platsen rivas. Den välkända fasaden på byggnaderna längst upp på Løvenskiolds gata ska bevaras. Brandstationen, som färdigställdes 1963, ska vara i full drift under byggtiden. Den ansvarar för flera av de viktigaste byggnaderna i Oslo, inklusive slottet och ett antal ambassader.

Enligt tilldelningsbeslutet för Briskebys brandstations samverkansentreprenad har det totala utvärderingsbeloppet på 5,9 miljoner legat till grund för utvärderingen. I den samarbetsorganisatoriska inledningsfasen ska byggnadsarbetet definieras och hållas inom uppdragsgivarens budget på 110 miljoner för projektets fas 2, som i kontraktet definieras som en option.

– Den här typen av uppdrag passar Thorendahl bra. Vi har den kompetens, erfarenhet och hanteringsförmåga som krävs för att renovera denna stolta byggnad. Vi satsar på egna proffs och tror att fastanställd personal är rätt väg att gå. Det säkrar att vi har god kapacitet och bevarar viktig specialistkompetens i företaget, säger vd och murmästare Ingvar Røang i Thorendahl.

Thorendahl ägs av MTH, som är en del av AF Gruppen. Företaget har satsat på fastanställd personal, vilket ger såväl Thorendahl som kunden god transparens och kontroll över arbetsförhållandena och utförandet av projektet.

Nyckelord

Kontakter

Verkställande direktör MTH : Arvid Engebretsen, tfn +47 911 13 744

Bilder

Briskeby brandstation i Oslo
Briskeby brandstation i Oslo
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

+46 31-762 40 00https://afgruppen.se/

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum