Ticket

Ticket tipsar: Ett annat Spanien – bortom turiststråken

Dela

Spanien är ett av våra mest älskade resmål och ett otroligt mångsidigt turistland som har mycket att erbjuda för alla resenärer. Våga dock gå utanför de mest upptrampade stigarna för en härlig, annorlunda upplevelse.

- Spanien har över 2 miljoner besökare från Sverige varje år. Klassiker som Mallorca, Kanarieöarna, solkusten och Barcelona är de resmål som lockar flest resenärer – men detta soliga land med sina tapas och sin cava har så många fler spännande pärlor att upptäcka, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

5 spännande, spanska resmål att besöka

Turkost hav och gudomlig mat - Ciutadella, Menorca
Lillasyster till populära Mallorca, och betydligt mer småskaligt och naturnära. Turkosa badvikar med kristallklart vatten och lummiga pinjeskogar samsas med mysiga små byar där trevliga små barer avlöser varandra. Passa på att testa Menorcas fantastiska, lokalproducerade mat – speciellt den välkända menorcinska osten. Huvudstaden Mahons gamla fiskmarknad är också väl värd ett besök.

Magisk fiskeby - Cadaqués, Costa Brava
Denna vackra lilla fiskeby ligger nära den franska gränsen, 17 mil norr om Barcelona, vilket märks på de lokala turisterna som främst kommer från just storstaden i syd. Cadaqués är en ljuvlig liten stad som med sina vita hus med knallblå detaljer, översållade av djuprosa bougainvillea, snarare ger känslan av Grekland än Spanien. Staden var Salvador Dalís favorit, där han som liten spenderade sina somrar och senare bodde av och till i. Huset där han bodde är idag ett mycket sevärt museum. Även om det strax utanför staden finns fina stränder är det inte för dessa man åker hit, utan för lugnets och den ljuvliga atmosfärens skull.

Lilla England med vilda apor - Gibraltar, Costa del Sol
Gibraltar, med det massiva landmärket Gibraltarklippan, är en engelsk enklav längst söderut på iberiska halvön. Här känns det som du snarare befinner dig i en engelsk småstad – förutom att klimatet är varmt och soligt. Gågatan Main Street är kantad av brittiska pubar och allting från valutan till bussarna följer engelsk sed. På klippan lever de berömda vilda aporna, som dock är mycket tama och vana vid turister. Se till att hålla all mat borta, eftersom de annars är snabbt framme och roffar åt sig. Själva staden är, utöver det enorma pubutbudet, också känd för bra och billig shopping på grund av avsaknaden av varuskatt och till största delen även momsfritt.

By och berg i total samklang - Setenil de las Bodegas, Cádiz
Setenil de las Bodegas är en helt unik stad, vars bebyggelse är insprängd i klippor. Längs vissa gator är husen till och med byggda under klipporna, som då fungerar som ett naturligt tak – på vissa ställen så lågt att du måste huka dig för att komma fram. Fantastiska promenadstråk med hisnande vyer avlöser varandra, och staden är fylld av bra barer, restauranger och butiker att besöka.

Trolsk natur och dramatisk kust - A Coruña, Galicien
Galicien består av storslagen natur med en dramatisk klippkust och vackra, ensliga sandbukter. Här hittar du Europas kanske bästa surfing, alltsammans fyllt med en känsla av mystik. A Coruña är en mysig liten hamnstad med vackra stränder långt ut vid Galiciens västra kust. Staden, vars slingrande gränder är fyllda av tapasbarer och ett härligt nattliv, är också en perfekt utgångspunkt för att utforska andra delar av Galicien, t.ex. Santiago de Compostela med sin berömda katedral.

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor 
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Kraftigt ökande resebokningar sedan midsommar9.7.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Sommarens väder har bjudit på ostadiga prognoser, kyliga temperaturer och en hel del regn – långt ifrån fjolårets sol och värme. Detta har lett till en kraftig ökning av antalet resebokningar. Bara sedan midsommar ökar bokningarna med drygt 33 procent. Främst vill svenskarna till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa, enligt färsk statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum