Ticket

Tickets resultat 2017: nytt rekord

Dela

Under 2017 gjorde resebyråkedjan Ticket sitt bästa resultat hittills. Rörelseresultatet blev 89,2 miljoner kronor (75,7). En stabil försäljning i butik tillsammans med kraftig tillväxt online gjorde att försäljningen ökade med 20 procent till 6 932,2 miljoner kronor (5 758,7), och slog därmed 2016 års rekord med stor marginal.

- Det är fantastiskt att vi återigen lyckats göra ett rekordresultat. Tickets kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till vår framgång och hela anledningen till att Ticket fortsätter växa och ta marknadsandelar i en mycket konkurrensutsatt bransch, säger Katarina Sjögren Petrini, koncernchef för Ticket Privatresor.

Ticket bedriver resebyråverksamhet i butik och online under varumärkena Ticket och Airngo, med Sverige som största marknad. Försäljningen i Sverige ökade med 11 procent jämfört med 2016. För privatreseförsäljning via resebyråer, inklusive renodlade onlineaktörer, visade Svenska Resebyråföreningens statistik en försäljningsökning på 5 procent. Även Norge, Tickets näst största marknad, gör nytt rekord och ökade försäljningen med 22 procent räknat i lokal valuta, jämfört med föregående år. Även tilläggsförsäljningen har förbättrats vilket bidragit till det starka resultatet.

Tickets omnikanalstrategi som inkluderar butik, telefon och online är kärnan i kundlöftet i Sverige och Norge, och säkerställer att alla kunder får samma höga service oavsett bokningskanal.

- Vår framgångsrika omnikanalstrategi är viktig för vår lönsamma tillväxt. Fler onlinekunder upptäcker fördelarna med Tickets butiker och den höga service de får av våra duktiga resesäljare. Dessutom innebär denna strategi att vi kan hålla en mycket hög tillgänglighet, säger Katarina Sjögren Petrini.

Under 2017 har Tickets webbplatser fortsatt att utvecklas avseende funktionalitet, användarvänlighet och sättet som man arbetar med marknadsföring och optimering. Som ett resultat av detta har onlineförsäljningen ökat med 38 % jämfört med föregående år. Tickets kundklubb, som lanserades under 2016, forsätter att växa och har i dagsläget över 215 000 medlemmar. Vidare förvärvade Ticket domänerna Charter.se och Charter.no, vilka är prisjämförelsesidor för charter- och paketresor, och förstärkte därmed sin position inom kategorin sol och bad.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Katarina Sjögren Petrini
VD och koncernchef Ticket
katarina.petrini@ticket.se, 070-567 51 73

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum