Ticket

Tickets resultat 2017: nytt rekord

Dela

Under 2017 gjorde resebyråkedjan Ticket sitt bästa resultat hittills. Rörelseresultatet blev 89,2 miljoner kronor (75,7). En stabil försäljning i butik tillsammans med kraftig tillväxt online gjorde att försäljningen ökade med 20 procent till 6 932,2 miljoner kronor (5 758,7), och slog därmed 2016 års rekord med stor marginal.

- Det är fantastiskt att vi återigen lyckats göra ett rekordresultat. Tickets kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till vår framgång och hela anledningen till att Ticket fortsätter växa och ta marknadsandelar i en mycket konkurrensutsatt bransch, säger Katarina Sjögren Petrini, koncernchef för Ticket Privatresor.

Ticket bedriver resebyråverksamhet i butik och online under varumärkena Ticket och Airngo, med Sverige som största marknad. Försäljningen i Sverige ökade med 11 procent jämfört med 2016. För privatreseförsäljning via resebyråer, inklusive renodlade onlineaktörer, visade Svenska Resebyråföreningens statistik en försäljningsökning på 5 procent. Även Norge, Tickets näst största marknad, gör nytt rekord och ökade försäljningen med 22 procent räknat i lokal valuta, jämfört med föregående år. Även tilläggsförsäljningen har förbättrats vilket bidragit till det starka resultatet.

Tickets omnikanalstrategi som inkluderar butik, telefon och online är kärnan i kundlöftet i Sverige och Norge, och säkerställer att alla kunder får samma höga service oavsett bokningskanal.

- Vår framgångsrika omnikanalstrategi är viktig för vår lönsamma tillväxt. Fler onlinekunder upptäcker fördelarna med Tickets butiker och den höga service de får av våra duktiga resesäljare. Dessutom innebär denna strategi att vi kan hålla en mycket hög tillgänglighet, säger Katarina Sjögren Petrini.

Under 2017 har Tickets webbplatser fortsatt att utvecklas avseende funktionalitet, användarvänlighet och sättet som man arbetar med marknadsföring och optimering. Som ett resultat av detta har onlineförsäljningen ökat med 38 % jämfört med föregående år. Tickets kundklubb, som lanserades under 2016, forsätter att växa och har i dagsläget över 215 000 medlemmar. Vidare förvärvade Ticket domänerna Charter.se och Charter.no, vilka är prisjämförelsesidor för charter- och paketresor, och förstärkte därmed sin position inom kategorin sol och bad.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Katarina Sjögren Petrini
VD och koncernchef Ticket
katarina.petrini@ticket.se, 070-567 51 73

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest18.10.2018 11:08Pressmeddelande

De senaste årens stora sug efter utlandsresor fick sig en törn sommaren 2018. Många svenskar är mätta på sol och bad och den minskade efterfrågan håller i sig även för vinterns resor, som minskar antalet bokningar med 14,5 procent. Däremot vill man fortfarande ha miljöombyte och upplevelser – upplevelserika långresor går mot strömmen och ökar bokningarna. Spanien är fortsatt etta över mest bokade semesterländer, men Thailand knappar in allt mer. Dessutom uppger fler svenskar än i fjol att de planerar en utlandsresa i vinter. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

Höstlovets charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai11.10.2018 10:20Pressmeddelande

Höstlovet vecka 44 är en av de mest reseintensiva veckorna under hela året, eftersom det till skillnad från till exempel sportlovet inträffar samtidigt för alla skolor i hela landet. Sommarens semester känns avlägsen och många barnfamiljer vill fly höstmörkret med en veckas sol- och badsemester. Helst spenderar svenskarna höstlovet på Gran Canaria, Teneriffa eller Cypern – men det är Antalya, Hurghada, Dubai och Madeira som är årets hetaste uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Julens resmålsraketer: Gambia, San Francisco och Orlando4.10.2018 07:40Pressmeddelande

Under julledigheten passar många svenskar på att resa utomlands, både för att få sol och värme, uppleva en annan kultur och för att slippa julstressen på hemmaplan. Årets jul är dessutom mycket fördelaktig för alla arbetstagare, vilket ger möjlighet till utlandsresor utan att behöva ta ut många semesterdagar. De hetaste uppstickarna inför årets jul är Gambia, Orlando, San Francisco och Singapore. Detta visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

Minskat resande – men dessa restyper går mot trenden2.10.2018 10:15Pressmeddelande

Svenska resenärers utlandsresande har ökat stadigt under flera år, med många nya reserekord som följd. Sommaren 2018 bröts denna trend och semesterresor utomlands minskade – till stor del som en konsekvens av den varma sommaren med höga temperaturer under lång tid. En restyp går dock mot trenden och ökar bland svenska resenärer: upplevelsebaserade resor som exempelvis rundresor, vandringsresor eller safari.

Ticket tipsar: Ett annat London – bortom Piccadilly Circus28.9.2018 15:40Pressmeddelande

London är en av svenska resenärers favoritstäder och toppar med råge listan över höstens mest populära weekendresmål. Många som besöker London tillbringar merparten av semestern i stadskärnan runt Oxford Street, West End, Piccadilly Circus och Covent Garden – men London bjuder på så mycket mer än dessa klassiska, och ofta överfulla, turiststråk. Våga gå utanför de upptrampade stigarna för en ny Londonupplevelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum