Ticket

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien och Thailand vinterns toppresmål

Dela

Svenskarnas sug efter utlandsresor har ökat kraftigt de senaste åren och visar inga tecken på att avta – tvärtom. Resebokningarna inför vinterhalvåret stiger, från redan höga nivåer, med 12,6 procent. Främst är det Spanien och Thailand som lockar soltörstande resenärer, medan Italien, Tyskland och Frankrike ökar mest. Det visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection.

Thailändska Krabi lockar många resesugna svenskar i vinter.
Thailändska Krabi lockar många resesugna svenskar i vinter.

- Svenskarnas reslust har ökat markant och kommande vinterhalvår är inget undantag. Fler och fler nöjer sig inte med en semesterresa utomlands under sommaren, utan väljer dessutom att tanka ny energi med en utlandsresa under jul- och nyårshelgerna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor.

Enligt Tickets Sifoundersökning planerar nästan varannan svensk (43 procent) att åka utomlands i vinter, vilket är en ökning med 5 procentenheter mot förra årets rekordvinter. Främst är det sol och värme som lockar, vilket också avspeglas i de mest bokade resmålen. Spanien (främst Kanarieöarna Gran Canaria och Teneriffa) tillsammans med Thailand (Bangkok, Phuket och Krabi) är ohotade som de två mest populära semesterländerna under vinterhalvåret. Spanien ökar sina resebokningar med 8 procent, en stor ökning givet de redan höga bokningsnivåerna. Thailand ökar knappt 4 procent, där Krabi står för den största ökningsandelen.

En tydlig trend i vinter är de europeiska storstädernas stigande popularitet. Främst är det London och Amsterdam som svenskarna gärna besöker, men även Paris, Prag och Lissabon lockar många resenärer. Weekendresor är enormt populärt och har ökat kraftigt – med så mycket som 35 procent under hösten 2017. Detta återspeglas i Tickets Sifoundersökning, som visar att ett stort antal svenska resenärer tror på fler korta resor även under 2018.

- Weekendresor har blivit enormt populärt, ett härligt sätt att få ett avbrott i vardagen och ladda batterierna. Inom bara ett par timmars resa finns ett enormt utbud av europeiska städer, oavsett om det är klassiker som Paris eller London som lockar, eller uppstickare som Krakow och München, säger Katarina Daniels.

I Tickets Sifoundersökning framkommer det även att svenska resenärer blir allt mindre påverkade av oroligheter i vår omvärld. I den senaste undersökningen uppger 30 procent att terrordåd eller terrorhot påverkar deras resvanor – motsvarande siffra i fjol var 41 procent. Detta återspeglas även i Tickets bokningsstatistik – ett attentat påverkar i allt mindre utsträckning svenskars vilja att boka en resa till ett specifikt resmål. För två år sedan kunde en terrorattack i en europeisk storstad resultera i ett bokningstapp under flera månader, förra året hade detta krympt till någon vecka, medan de attacker som skett under 2017 inte haft någon märkbar effekt på bokningarna över huvud taget.

- Svenska resenärer inser att risken att råka ut för ett terrorattentat är mycket liten. Resenärerna verkar dessutom ha blivit mer luttrade och är inte beredda att förändra sina resvanor på grund av terrorhändelser, säger Katarina Daniels.


Ett urval trender ur Ticket Collection:

Vinterns mest populära resmål: Gran Canaria
Gran Canarias solsäkra klimat, vackra stränder och skiftande landskap fortsätter locka svenska utlandsresenärer, och står sig som mest populära resmål även under vintern 2017/18.
Vinterns raket: Phu Quoc
Vietnams popularitet har ökat raketartat, främst till paradisön Phu Quoc utanför landets södra kust. Vietnam känns fortfarande lite mer spännande än Thailand och lockar med fantastiska kulinariska upplevelser, vackra stränder, härlig natur och spännande utflykter.
Vinterns uppstickare: Kap Verde
Svenska resenärer som främst är ute efter sol, bad och maximal avkoppling har börjat hitta till Kap Verde, den lugna ögruppen utanför Afrikas västra kust. Kap Verde ligger bara snäppet längre bort än Kanarieöarna, men är mer sol- och värmesäkert under vinterhalvåret.
Vinterns revansch: Egypten
De senaste årens politiska oro och instabilitet har resulterat i ett kraftigt minskat antal resebokningar till Egypten. Men – det ser ut som om detta är på väg att ändras. Främst börjar turisterna återvända till populära Hurghada. Är detta början på Egyptens återkomst som charterdestination?

 

Hit reser svenskarna i vinter
- Länder 

1. Spanien (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Storbritannien (4)
5. Italien (6)
7. Tyskland (10)
8. Frankrike (ny)
9. Kap Verde (ny)
10. Nederländerna (ny)

Hit reser svenskarna i vinter
- Resmål

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. Phuket (3)
4. Teneriffa (4)
5. London (5)
6. Miami (6)
7. Krabi (7)
8. Amsterdam (ny)
9. Malaga (9)
10. New York (8)

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Bilder

Thailändska Krabi lockar många resesugna svenskar i vinter.
Thailändska Krabi lockar många resesugna svenskar i vinter.
Ladda ned bild

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Reserush till Tel Aviv för Eurovision16.5.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Tel Aviv – ett spännande, exotiskt resmål som seglat upp som en av svenska resenärers trendigaste weekendstäder. Ett gigantiskt utbud av arkitektur, design, restauranger och legendariskt nattliv, tillsammans med en lång sandstrand. I år är Tel Aviv värd för Eurovision Song Contest, och svenskar som vill se Sverige tävla i semifinalen på torsdagen och naturligtvis även finalen på lördagen har gett en ökning av resebokningar till staden på 178 procent.

Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor10.5.2019 07:40:00 CESTPressmeddelande

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum