Ticket

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Thailand nära att gå om Spanien som mest populära semesterland

Dela

Sommarvädret 2019 motsvarade inte många svenskars förväntningar, och resebokningarna ökade kraftigt med 23,5 procent jämfört med den varma sommaren i fjol. Inför vintern är antalet resebokningar i linje med föregående år, men många passar på att utnyttja den fördelaktiga julledigheten för att ta en extra lång semester och åka till mer långväga resmål än tidigare. Thailand ökar, och är nu nära att bli det mest populära semesterlandet i vinter – en position som Spanien, med Kanarieöarna som största dragplåster, har haft i decennier. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

Enligt Tickets Sifoundersökning planerar nästan varannan svensk (45 procent) att resa utomlands i vinter, vilket är lika många som planerade en utlandsresa inför förra årets vinter.

- Många svenskar planerar att resa utomlands under julens ledigheter, som är extremt fördelaktig för alla arbetstagare eftersom få dagars semesteruttag ger lång sammanhängande ledighet, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Den tydligaste trenden är intresset för ett mer flexibelt resande. Alltfler svenskar vill ha skräddarsydda reselösningar, där flyg och boendealternativ sätts ihop för att passa en kräsen och påläst resenär. Detta innebär att chartern, som (än så länge) främst tillhandahåller färdigpaketerade resor minskar antalet resebokningar med 10 procent. I linje med denna trend ökar istället reguljärflyget (+8 procent), främst till asiatiska destinationer som Bangkok och uppstickaren Manila.

En kortare utlandsresa, främst i form av en weekendresa till någon av Europas storstäder, lockar hela 80 procent av den svenska befolkningen i vinter. Klassikerna Paris, London och Amsterdam är mest populära städer att besöka, men mindre besökta städer som Bukarest och Hamburg är årets weekendraketer.

- I takt med att den svenska kronan har fallit mot de största turistvalutorna söker sig fler och fler semestrande svenskar till prisvärda resmål. Bukarest är det tydligaste exempel, men generellt sett är resmål med lågt prisindex populära i vinter, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor.

Ett urval trender ur Ticket Collection hösten/vintern 2019-2020:

  • Mest populära resmål: Gran Canaria

Fortfarande etta, men med extremt liten marginal mot Bangkok som är på god väg att – efter decennier – överta stafettpinnen som vinterns mest populära resmål.

  • Vinterns stora vinnare: Filippinerna

Intresset för resor till Filippinerna ökar med hela 51 procent. Thailand är Asiens stora favorit, men i takt med att fler och fler har besökt både Thailand och den tidigare uppstickaren Vietnam får fler och fler svenskar upp ögonen för Filippinerna.

  • Vinterns raket: Japan

Japan har länge rankat högt när svenskarna listar sina drömresmål, och i vinter gör fler än någonsin slag i saken och reser till Japan. Många reser på en storstadssemester till Tokyo, men många väljer också att ta långledigt och upptäcka andra delar av landet.

  • Vinterns förlorare: USA

En mycket dyr dollar gör att svenskarna avvaktar med att boka en semesterresa till USA, och antalet bokningar minskar med nästan 14 procent jämfört med i fjol.

 (Se bifogad fil för samtliga topplistor.) 

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Trendspaning: 2020 års stora resetrender23.1.2020 00:00:00 CETPressmeddelande

Svenskarnas resebeteende har aldrig varit statiskt utan förändras från år till år, men är i dessa tider under större förändring och ökad medvetenhet än någonsin tidigare. Flera av de trender som både Ticket och övriga branschen ser inför det nya decenniet gäller ett mer hållbart och medvetet resande, med fokus på nya, lite mindre besökta resmål, avslappning och hälsa – gärna med naturen i centrum.

Jul och nyår: årets semesterraketer10.12.2019 07:20:00 CETPressmeddelande

En blandning av sol, bad och storstad – så sammanfattas årets semesterraketer kring jul och nyår. När direktflygen till thailändska Phuket är färre än i fjol, vilket får konsekvensen lägre antal resebokningar, ökar istället grannregionen Krabi. Många svenska resenärer lockas även av storstäder som London, New York, Lissabon och Tokyo, som ökar kraftigt inför årets jul- och nyårsfirande enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum