Svenska kyrkan

Tidens tecken – ny publikation från Svenska kyrkan

Dela

Kritisk omvärldsanalys utifrån ett existentiellt perspektiv. Det ska prägla den nya publikationen Tidens tecken som i dagarna kommer ut med sitt första nummer.

Tidens tecken riktar sig till kyrkligt anställda och intresserade, men ambitionen är att nå en bredare läsekrets än så, säger redaktören Mikael Kurkiala, forskare vid analysenheten på Svenska kyrkans kansli i Uppsala.

- Vi behandlar existentiella frågor som är av intresse för kyrkan. Men vi bjuder in skribenter från många olika fält att reflektera över dem. På så sätt hoppas vi på en korsbefruktning mellan den kyrkliga och den kulturella sfären.

Premiärnumret har temat ”tecknens tyranni” och utforskar de sociala och existentiella omvälvningar som följer med dagens snabba teknikutveckling. Ambitionen är att ha med ett internationellt perspektiv och bland skribenterna denna gång finns den Pulitzer-nominerade amerikanske författaren Nicholas Carr och den litauiske före detta EU-parlamentarikern Leonidas Donskis. Medverkar gör också bland andra idéhistorikern Karin Johannisson och teologen Joel Halldorf.

Tidens tecken utkommer en gång per år. Bakom utgivningen står analysenheten vid kyrkokansliet i Uppsala.

Nyckelord

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum