RF/SISURF/SISU

Tider och möteshandlingar - Riksidrottsmötet

Dela
Vartannat år samlas förtroendevalda i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund och fattar demokratiska beslut för idrottsrörelsens framtid. I år hålls Riksidrottsmötet i Uppsala 26-28 maj och här kan du se ramprogram och några hålltider för mötet.
Riksidrottsmötet 2019 i Jönköping. BJörn Eriksson i talarstolen. Foto: Bildbyrån FRI ATT ANVÄNDA
Riksidrottsmötet 2019 i Jönköping. BJörn Eriksson i talarstolen. Foto: Bildbyrån FRI ATT ANVÄNDA

Riksidrottsmötet är det samlade namnet för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsmöten – RF-stämman och SISU-stämman.

Där samlas representanter för organisationernas 71 medlemsförbund och SISU Idrottsutbildarnas tre medlemsorganisationer för att diskutera och fatta beslut om en rad frågor. Stämmorna är idrottens högsta beslutande organ. Under Riksidrottsmötet tilldelas även cirka 100 idrottsledare RF:s förtjänsttecken i guld.
 
Stämman börjar klockan 13.00 fredag den 26 maj. Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna invigningstalar, följt av gästande Jakob Forssmed (KD) socialminister med ansvar för idrottsfrågorna.
 
 
Om mötet hinner till och med ärende 11.10 (se möteshandlingarna) på fredagen så avslutas kvällen med det ärendet. Mötet kan också avslutas före 11.10 om andra ärenden drar ut på tiden. 
 
Stämmorna återupptas på lördag 27 maj klockan 08.30 
(Troligen med ärende 11.11, men kan också bli ett tidigare ärende om fredagens ärenden dragit ut på tiden) 
Detta innebär att motioner om Trygg idrott hanteras under lördagen. 
 
Under söndag 28 maj inleds stämman klockan 08.30 
Under söndagen behandlas bland annat medlemsansökningarna och mötet avslutas med val av ledamöter och ordföranden. Stämmorna beräknas avslutas vid cirka 15.00. 
 
All tider är preliminära. 
 
 
 
Media är välkomna och inbjudan har skickats - har du missat att ackreditera dig så kan du göra det via denna länk:  Anmälan för media till Riksidrottsmötet
 
 
Det går också bra att kontakta
 
Anna Setzman
Kommunikations- och presschef
Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 
070-564 52 16 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Riksidrottsmötet 2019 i Jönköping. BJörn Eriksson i talarstolen. Foto: Bildbyrån FRI ATT ANVÄNDA
Riksidrottsmötet 2019 i Jönköping. BJörn Eriksson i talarstolen. Foto: Bildbyrån FRI ATT ANVÄNDA
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 71 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum