BråBrå

Tidiga insatser kan påverka framtida brottslighet och våldsamt beteende - Timely address of the causes of violence är huvudtemat på årets The Stockholm Criminology Symposium

Dela

Välkommen till 2017 års upplaga av The Stockholm Criminology Symposium, som hålls på Norra Latin den 19–21 juni. I år med särskilt fokus på tidiga insatsers betydelse på framtida brottslighet och våldsamt beteende. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson medverkar i den inledande paneldiskussionen.

Symposiet är en internationell konferens på det kriminalpolitiska området som arrangeras av Brottsförebyggande rådet, Brå, på uppdrag av Justitiedepartementet. Över 500 forskare, praktiker och beslutsfattare från hela världen samlas för att ta del av det senaste inom området. Språket är engelska.

Årets symposium har två huvudteman, dels studier om Timely address of the causes of violence, och dels ett bredare fält inom brottsforskningen och kriminalpolitiken. Från enskilda brottstyper till samhällets system för att hantera brottsligheten. Några programpunkter är:

  • Hedersvåld
  • Brott bland barn och unga
  • Terrorism
  • Tidiga insatser för att motverka brottslighet senare i livet
  • Brottslighet och kön
  • Våld i nära relationer

The Stockholm Prize in Criminology 2017
Årets pris tilldelas professor Richard E. Tremblay. Han belönas med 2017 års The Stockholm Prize in Criminology för sin forskning om tidiga insatsers påverkan på våldsamt beteende och framtida brottslighet. Missa inte pristagarföreläsningen tisdag den 20 juni klockan 13.30–14.30 då pristagaren med egna ord berättar om sin forskning. Priset delas ut i Stockholms stadshus på kvällen den 20 juni i närvaro av HKH Drottning Silvia.

Media är välkommen
Vi kan hjälpa till att få kontakt med forskare och praktiker. För ackreditering eller hjälp att boka intervjuer; kontakta Monica Landergård, pressekreterare på Brå, 072-99 58 500, e-post: press@bra.se

Tid:måndagen den 19 juni – onsdagen den 21 juni, start kl 9.00 varje dag.

Plats:Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm

Mer information finns på www.criminologysymposium.com

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Brå
Brå
Tegnérgatan 23
111 40 Stockholm

08-527 58 400

Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete. Brå producerar även den officiella kriminalstatistiken, utvärderar reformer, bedriver forskning och stödjer lokalt brottsförebyggande arbete. www.bra.se

Följ Brå

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brå

Kvinnor i socialt utsatta områden mer otrygga1.6.2017 08:30Pressmeddelande

Mer än varannan kvinna som bor i ett socialt utsatt område känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde. För kvinnor i övriga urbana områden är siffran 23 procentenheter lägre. Även om utsattheten för brott och otryggheten är högre i socialt utsatta områden, så skiljer sig utvecklingen i stort i dessa områden inte från utvecklingen i andra områden. Det visar en ny rapport som Brottsförebyggande rådet (Brå) presenterar idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum