TU - Medier i Sverige

Tidningsutgivarna (TU) välkomnar regeringens beslut om avskaffat producentansvar för returpapper

Dela

Regeringen beslutar i dag om att avskaffa tidningarnas producentansvar för returpapper, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind och miljö- och klimatminister Isabella Lövin i en intervju med Nyhetsbyrån TT. Tidningsutgivarna (TU) välkomnar regeringens besked.

– Regeringens beslut om att upphäva producentansvaret är mycket välkommet och möjliggör för tidningar och tidskrifter att distribueras utan så betydande extrakostnader att hela utgivningen hotas. En annan hållning hade varit skadlig för nyhetsförmedling och opinionsbildning och därmed snarast demokratifientlig, säger TU:s tf vd Thomas Mattsson.

– Tidningsutgivarna anser att regeringen har fattat ett svårt men viktigt beslut. Producentansvar är ett styrmedel för att nå miljömål, men syftet har förstås aldrig varit att äventyra papperstidningarnas existens, särskilt som dessa är viktiga informationsbärare i bland annat glesbygder och för äldre målgrupper.

Mer information:

Thomas Mattsson 070-728 82 53

thomas.mattsson@tu.se

Kontakter

Länkar

Om

TU - Medier i Sverige
TU - Medier i Sverige
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU – Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ TU - Medier i Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TU - Medier i Sverige

TU välkomnar stärkt konsumentskydd – men inskränk inte yttrandefriheten14.12.2020 15:03:54 CETPressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) har i dag tagit del av ”Ökat skydd och stärkt reglering på den omreglerade spelmarknaden, SOU 2020:77”, som är slutbetänkandet av den statliga Spelmarknadsutredningen. TU välkomnar ambitioner om stärkt konsumentskydd och förslag om och att stänga ute olicensierat spel från Sverige, men anser att begränsningar av marknadsföring i grundlagsskyddade medier är problematiska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum