Linköpings kommun

Tilldelningsbeslut av Linköpings nya simhall

Dela

Nu har byggstarten av Linköpings nya simhall kommit ett steg närmre startskottet. På tisdagen blev entreprenadutvärderingen färdig och tilldelningen går till SERNEKE Bygg AB.

– Det är glädjande att vi nu kommer framåt och att bygget snart är i gång, Linköping behöver en ny simhall, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

Lejonfastigheter AB har på uppdrag av Linköpings kommun genomfört en anbudsförfrågan avseende byggnation av den nya simhallen med placering på Folkungavallen. Upphandlingen har legat ute under perioden 11 mars till 20 maj och har varit tillgänglig för anbudslämnare inom hela EU.

– Ett viktigt syfte med anbudsförfrågan är att säkerställa projektekonomin samt att kunna upphandla en entreprenör efter att kommunen fattat de beslut som krävs, säger Christian Dahlén, projektchef Lejonfastigheter.

Efter anbudstidens utgång gjordes en anbudsutvärdering, där inkomna anbud viktades utifrån ekonomi, genomförande och personliga egenskaper.

Den tilldelning som nu har gjorts omfattas av en spärrtid på tio dagar fram till 14 juni, först därefter kan avtal tecknas med entreprenören. Tecknande av kontrakt med entreprenören kan ske först efter att kommunfullmäktige har tagit beslut om investering av en ny simhall 18 juni. Entreprenadsumman uppgår till 819 870 000 kr.

Byggstarten är planerad till juni 2019 och den nya simhallen beräknas vara klar i slutet av sommaren 2022.

Kontakter

Christian Dahlén
Projektchef Lejonfastigheter
Telefon: 013-20 57 48
Mobil: 0725-80 08 55

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum