Trafikverket

Tillfällig bro vid reparation av bron över Sunnesundet

Dela

Under tiden som bron i Sunne repareras kommer det att finnas en tillfällig bro för person- och lastbilar.

Trafikverket har planerat att reparera bron över Sunnesundet, väg 241 i Sunne, våren 2019. Renoveringen görs för att förlänga brons livslängd.

Under byggtiden behöver vi stänga av trafiken helt. Bron har en viktig samhällsfunktion eftersom den inte bara sammanlänkar trafiken mellan östra och västra delen av Sunne, utan även trafiken mellan västra och östra sidan av Frykensjöarna.

Under byggtiden kommer vi därför att placera ut en tillfällig bro i nära anslutning till huvudbron. Den tillfälliga bron kommer att vara dubbelriktad för både personbilstrafik och lastbilstrafik.

Läs mer om projektet på projektsidan, se nedan.

Nyckelord

Kontakter

Robert Andersson, projektledare, 010-123 13 65
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum