Jönköpings kommun

Tillfällig distansundervisning för gymnasieklasser

Dela

På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro införs tillfällig fjärr- och distansundervisning för klass HA20A på Sanda Gymnasiet och klass SA20C på Erik Dahlbergsgymnasiet.

Fjärr- och distansundervisning införs från och med tisdagen den 18 januari. Skolan räknar med att eleverna ska kunna komma tillbaka till skolan igen för undervisning måndagen 24 januari.

Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län för att bryta eventuella smittkedjor.

- Efter julhelgerna ser vi en kraftig ökning av konstaterat smittade bland våra elever på samma sätt som man gör i övriga samhället. Vi tar situationen på stort allvar och ser över vad vi kan göra för att minska risken för smittspridning i skolan i dialog med smittskyddsläkare, säger skolläkare Jenny Lorefors.

 

Nyckelord

Kontakter

Carin Rosjö
Gymnasiechef
Sanda Gymnasiet
036-10 25 57

Stefan Nicklasson
Gymnasiechef
Erik Dahlbergsgymnasiet

Hälsorelaterade frågor:

Jenny Lorefors
Skolläkare
073-388 99 33

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum