Jönköpings kommun

​Tillfällig distansundervisning för klass på Ljungarumsskolan

Dela

En klass i årskurs 7 på Ljungarumsskolan har flera bekräftade fall av covid-19. För att motverka spridning har Jönköpings kommuns grundskolechef, i samråd med Smittskyddsenheten på Region Jönköpings län, beslutat att införa tillfällig distansundervisning i den berörda klassen.

Beslutet gäller från och med imorgon fredag 13 november och skolan räknar med att eleverna ska kunna komma tillbaka till skolan igen för undervisning måndagen den 23 november.

Om en elev i den berörda klassen skulle känna symptom under tiden för distansundervisningen uppmanas eleven att kontakta skolans rektor. På så sätt kan skolan följa utvecklingen av smittspridningen.

Övriga klasser på skolan har undervisning i skolans lokaler som tidigare. Åtgärder är vidtagna för att minska smittspridningen. Elever och lärare har uppmanats att vara extra uppmärksamma på symptom och stanna hemma om de känner sig förkylda. Endast friska elever och personal ska vara på skolan.

Elevhälsan finns tillgänglig för de elever eller vårdnadshavare som är oroliga eller behöver stöd.

Kontakt:

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson
verksamhetschef grundskola
036- 10 67 40
charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors
skolläkare
0733- 388 99 33
jenny.lorefors@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum