Jönköpings kommun

Tillfällig distansundervisning på Sanda Idrottshögstadium

Dela

Från och med torsdag 21 januari till och med 31 januari införs tillfällig distansundervisning för samtliga elever på Sanda Idrottshögstadium.

Ett enstaka antal elever i flera olika klasser är sjuka i bekräftad covid-19. Flera klasser på skolan har därmed exponerats för smittrisk.

- Genom att införa tillfällig distansundervisning får skolan en möjlighet att bryta eventuella smittkedjor, säger skolläkare Jenny Lorefors.

Beslutet är taget av grundskolans verksamhetschef i samråd med skolläkare och Region Jönköpings smittskyddsläkare.

Skolans elever och vårdnadshavare har under dagen fått information via Vklass om den tillfälliga distansundervisningen och hur den ska bedrivas.

Under förmiddagen i morgon torsdag har eleverna inga lektioner, istället kan de elever som behöver hämta något på skolan komma till skolan enligt schema, under förutsättning att de är symtomfria. Eleverna kommer att erbjudas skollunch även under de dagar då de har distansundervisning.

Skolan ber alla elever som insjuknar under tiden för distansundervisningen att testa sig och rapportera till sin skolsköterska om de har konstaterad covid-19. På så vis får skolan en möjlighet att följa smittläget.

Kontakt:

Verksamhetsfrågor:
Ulf Andersson, Sanda Utbildningscentrum, 036-10 65 76, ulf.andersson1@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Miljardsatsning på framtidens äldreboenden24.2.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

För att möta framtidens behov investerar kommunen en miljard kronor i fyra äldreboenden de närmaste åren. Media bjuds in till en pressträff vid nya Vilhelmsrogården, som precis börjat att byggas, för att få veta mer om satsningarna. Med på pressträffen är kommunalråd Ilan de Basso (S), Ann-Marie Hedlund (L) och Karin Widerberg (S) (ordförande respektive 1:e vice ordförande i äldrenämnden). Tänk på att hålla avstånd till varandra under pressträffen. Tid: 25 februari klockan 10.30 Plats: Vilhelmsrogården, Strandängen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum