Jönköpings kommun

Tillfällig skolstängning för årskurs 3 på Talavidskolan

Dela

På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i årskurs 3 på Talavidskolan har verksamhetschef för grundskolan beslutat att tillfällig stänga skolan och ställa in undervisningen för den berörda årskursen från och med idag efter lunch till och med fredag 5 november. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

Även skolans fritidshem kommer att hålla stängt för årskurs 3 under den kommande veckan. Vecka 44 är fritidshemmet öppet för de elever i årskurs 3 som anmält omsorgsbehov under höstlovet.

Vårdnadshavare till de elever som är i skolan och som berörs av stängningen kommer att bli kontaktade på telefon av skolan för att tillsammans komma överens om när och hur eleven ska gå hem under dagen.

- Eftersom de berörda eleverna går i de lägre klasserna har de ännu inte lärt sig att använda digitala verktyg för distansundervisning. Det betyder att skolan inte har möjlighet att hålla undervisningen på distans. De berörda eleverna kommer därför att få en utbildningsskuld som de kommer få möjlighet att ta igen innan läsårets slut. Skolans rektor ser just nu över formerna för detta, säger Pär Nilsson, biträdande verksamhetschef för grundskolan.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Högre frånvaro i skolorna - Ljungarumsskolan stängs tillfälligt för årskurs 46.12.2021 09:35:17 CET | Pressmeddelande

På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i årskurs 4 på Ljungarumsskola har verksamhetschef för grundskolan beslutat att tillfällig stänga skolan och ställa in undervisningen för den berörda årskursen från och med idag 6 december och veckan ut. Eleverna är välkomna tillbaka på måndag 13 december. Beslutet är taget i samråd med smittskydd i Region Jönköpings län. Totalt berör stängningen omkring 70 elever.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum