Region Örebro län

Tillfällig stängning av ortopedmottagningarna i Lindesberg och Karlskoga

Dela

Ortopedmottagningarna vid Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett stänger tillfälligt under nio veckor i sommar. Alla planerade besök kommer istället att ske på Universitetssjukhuset Örebro, USÖ. Orsaken till den tillfälliga stängningen är det ökade trycket på sjukvården under pandemin.

Mottagningarna kommer att vara stängda från den 15 juni och öppnar igen måndag den 17 augusti. Det beslutade ledningen på ortopediska kliniken idag, den 29 maj.

– För att klara av att hålla de covid-platser som vi behöver öppna och samtidigt ge våra medarbetare semester behöver alla dra sitt strå till stacken. Den tillfälliga stängningen av ortopedmottagningarna i Karlskoga och Lindesberg är en del i detta, säger Ewald Ornstein, områdeschef opererande och onkologi, Region Örebro län.

Planerade ortopediska besök på USÖ

Den tillfälliga stängningen av ortopedmottagningar i sommar gäller de planerade besöken, både nya besök och återbesök. Dessa patienter kommer istället att få kallelse till USÖ.

– Under sommaren håller vi nere antalet planerade besök, vilket gör att dagens beslut om stängning bara berör ett mindre antal patienter, säger Ewald Ornstein.

Akuta besök sker som vanligt

Patienter som söker för akuta besvär och skador på akutmottagningen i Karlskoga eller Lindesberg berörs inte av detta. De som blivit behandlade akut vid Karlskoga eller Lindesberg och behöver ett återbesök kommer att bli kallade till USÖ.

De ortopediska avdelningarna och operationsverksamheterna vid lasaretten är öppna och har vanlig sommarverksamhet under de här veckorna.

Kontakt

Ewald Ornstein, områdeschef opererande och onkologi

Telefon: 019-602 37 70

E-post: ewald.ornstein@regionorebrolan.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ewald Ornstein, områdeschef opererande och onkologi. Foto: Josefine Gran.
Ewald Ornstein, områdeschef opererande och onkologi. Foto: Josefine Gran.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum