Jönköpings kommun

Tillfällig stängning av samtliga avdelningar på Västra förskolan

Dela

I förra veckan stängdes tillfälligt två avdelningar på Västra förskolan på grund av hög personalfrånvaro med anledning av covid-19. Personalfrånvaron har fortsatt att öka och därför har verksamhetschefen för förskolan beslutat att tillfälligt stänga samtliga avdelningar på Västra förskolan från och med tisdagen 27 april till och med fredagen 30 april.

Förskolan följer utvecklingen och på fredag kommer vårdnadshavarna att få information via Vklass om återgång eller eventuell förlängning.

- Vår förhoppning var att frånvaroläget hos personalen skulle ha förbättrats under helgen men så blev tyvärr inte fallet. Som läget är nu har vi inget annat val än att tillfälligt stänga förskolan, säger Peter Lindström, verksamhetschef förskola.

Då utbildningsförvaltningen valt att tillfälligt stänga förskolan har de vårdnadshavare som berörs av stängningen rätt till ersättning från Försäkringskassan, även om barnet inte är sjukt eller sprider smitta.

Om skolor och förskolor stänger på grund av coronavirusutbrottet har personer som jobbar inom samhällsviktig verksamhet rätt till barnomsorg.

Nyckelord

Kontakter

Peter Lindström, verksamhetschef förskola
036-105403
peter.lindstrom@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum