Norrköpings kommun

Tillfälligt korttidsboende för personer med Covid-19 öppnas

Dela

Personer med Covid-19 och behov av korttidsboende kommer från och med tisdag 7 april att komma till ett tillfälligt korttidsboende på Kolonigatan 18.

Vi vill skapa trygghet för både friska och smittade personer. Med det här korttidsboendet kan vi hantera situationen på ett bättre sätt än vår vanliga organisation har förutsättningar för, säger Olle Vikmång (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

På äldreboendet Kolonigatan 18 finns idag en oanvänd avdelning med plats för 10 personer som ligger helt avskilt från andra avdelningar. Man kommer komplettera den med en barack för att medarbetarna på det tillfälliga korttidsboendet ska ha sitt omklädningsrum separerat från äldreboendets personalutrymmen.

En fördel med ett korttidsboende för smittade personer är att skyddsutrustningen kan användas mer sparsamt, eftersom tillgången är begränsad. Med bara smittade personer på samma enhet behöver medarbetarna inte byta skyddsutrustning mellan dem, utan kan använda samma uppsättning hela arbetspasset.

Vi försöker ligga steget före och planerar för åtgärder utifrån flera tänkbara scenarier. Att starta upp det här boendet hjälper oss att hushålla med skyddsutrustning och om det skulle bli fler än 10 smittade personer med behov av korttidsboende går det att utöka platserna på avdelningen, eller komplettera med platser genom att öppna ett till tillfälligt korttidsboende på Södra Promenaden 2B, säger vård- och omsorgsdirektör Magnus Johansson.

Kontakt:
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon: 073-020 23 00

Olle Vikmång
Titel: ordförande i vård- och omsorgsnämnden
Telefon: 070-360 15 38

________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum