Linköpings kommun – Politik

Tillfälligt stöd till kulturaktörer i Linköping

Dela

Under onsdagen 28 oktober presenterade Allians för Linköping ett tillfälligt stöd på fem miljoner kronor till kulturaktörer i Linköpings kommun. Kulturlivet i Linköpings kommun har drabbats hårt av coronapandemin.

Det tillfälliga stödpaketet på fem miljoner kronor till lokal kultur, ska bidra till att stötta kultursektorn i Linköping. Åtgärderna syftar till att skapa en kontinuitet avseende kulturaktörers verksamhet under och efter pandemin. 

Stödet är indelat i två kategorier. Den första kategorin på totalt tre miljoner kronor riktar sig till producerande och arrangerande kulturaktörer samt kulturella mötesplatser. Det handlar dels om kulturaktörer som producerar eller arrangerar ett brett och rikt kulturutbud till Linköpings medborgare och dels till scener och mötesplatser för kultur som skapar förutsättningar för att medborgare ska kunna ta del av kultur i hela kommunen.  

Två miljoner kronor föreslås gå till arbetsstipendier. Genom arbetsstipendier till enskilda kulturaktörer, vars arbetssituation påtagligt påverkats av coronapandemin, möjliggör Linköpings kommun ett ekonomiskt stöd i en osäker tid. Syftet är att främja enskilda kulturaktörers möjlighet till konstnärligt arbete och försörjning under den pågående pandemin.

Hela beloppet på fem miljoner kronor kommer att vara sökbart. 

– Jag är oerhört imponerad av det driv och uppfinningsrikedom som kulturlivet har visat prov på när det gäller att ställa om i det speciella läget vi befinner oss i. Samtidigt är jag medveten om att många kulturaktörer har det mycket tufft och hoppas att detta tillfälliga stöd kan hjälpa till i en svår situation, säger Gustaf Appelberg, (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

Nya områdesteam fokuserar på brottsprevention15.12.2020 09:34:24 CET | Pressmeddelande

I Berga, Ryd och Skäggetorp finns det platser som upplevs som otrygga. Orsakerna är bland annat regelbundna samlingar av ungdomar vilket skapar oro, främst kring centrumen, cykelstölder, skadegörelse och narkotikaförsäljning. I områdena riskerar också barn och unga att dras in i kriminella miljöer. Därför sätter Allians för Linköping nu in nya områdesteam som ska arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande på dessa platser.

Fokus på ökad trygghet och stöd till näringslivet i Allians för Linköpings budget för kommunstyrelsen 202125.11.2020 11:18:59 CET | Pressmeddelande

Coronapandemin har slagit hårt mot Sveriges kommuner. Aldrig har osäkerheterna varit så stora, och förutsättningarna varit så dåliga, som nu i pandemins spår. I kommunstyrelsens internbudget för 2021 avsätter därför Allians för Linköping extra reserver för att just kunna möta dessa stora osäkerheter. Budgetförslaget innehåller även satsningar på ökad trygghet och stöd till det lokala näringslivet under denna svåra tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum