Vänsterpartiet Malmö

Tillgänglighetsanpassa Malmös kommunfullmäktigesal!

Dela

Kan vem som helst ställa sig upp och hålla ett anförande i Malmös kommunfullmäktigesal? Inte idag, och Vänsterpartiet Malmö tycker att det faktiskt ska gå lika bra att sitta och hålla ett anförande i talarstolen. Därför lämnar nu Vänsterpartiet in en motion som syftar till att se över tillgängligheten i kommunfullmäktiges sammanträdessal för såväl ledamöter som åhörare, samt införskaffa höj- och sänkbara talarstolar.

Carin Gustafsson (V)
Carin Gustafsson (V)

- Denna motion handlar om att göra salen där kommunfullmäktige sammanträder tillgänglig oavsett om du tar dig fram gåendes eller rullandes och visa att alla Malmöbor ska kunna delta i det demokratiska samtalet på lika villkor, säger Carin Gustafsson, ersättare i kommunfullmäktige och ledamot i funktionsstödsnämnden som idag lämnar in motionen.

I Malmö finns ett av landets äldsta funktionshinderråd som 2019 fyllde 50 år men kommunen har fortfarande en väg att vandra för att ha ett offentligt rum som är tillgängligt för alla. 

Höj- och sänkbara talarstolar finns redan i flera andra kommun- och regionfullmäktiges sammanträdeslokaler.

- Kommunfullmäktiges sammanträdessal är i grund och botten en mötesplats där Malmöbor driver stadens utveckling framåt och då är det av vikt att alla Malmöbor kan känna sig välkomna och nyttja rummet genom en universell utformning, avslutar Carin Gustafsson. 

Vänsterpartiet föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att höj - och sänkbara talarstolar införskaffas till Malmös kommunfullmäktigesal, samt att tillgängligheten ses över för såväl kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare som för åhörare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carin Gustafsson (V)
Carin Gustafsson (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Utbyggnadsstrategi av stadens skolor för ökad integration30.9.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Segregationen är en av de allvarligaste utmaningarna som svenskt skolväsende står inför idag. Elever med olika socioekonomisk bakgrund bor i olika delar av Malmö och denna bostadssegregation leder till att elever med olika bakgrund, istället för att mötas och integreras tillsammans i skolan som är målet, går på olika skolor med väldigt olika förutsättningar. Vänsterpartiet motionerar därför idag, tillsammans med Miljöpartiet, om att staden skall arbeta för att etablera socioekonomiskt strategiskt belägna högstadieskolor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum