Enköpings kommunEnköpings kommun

Tillsammans för Ukraina

Dela

Nyligen samarbetade Enköpings kommun och Röda korset med en insamling till barn som flytt kriget i Ukraina. Tillsammans med Enköpingsborna samlades det in flera filtar, gosedjur och leksaker.

Under tre dagar hade Enköpings kommun och Röda korset en insamling tillsammans, till förmån för flyktingar från Ukraina.

– Jag är stolt och glad över det fina samarbetet med Röda korset och vill rikta ett stort tack till dem. Jag vill också tacka alla Enköpingsbor som skänkte så mycket saker till barnen från Ukraina. Det visar att vi i Enköping kan göra mycket, bara vi hjälps åt, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är djupt imponerad av våra medarbetare som gör en fantastisk insats dag efter dag, för att hjälpa flyktingar. Det var också väldigt enkelt och gick snabbt att samarbeta med Enköpings kommun, säger Lena Spong på Röda korset i Enköping.

Mycket samlades in

Filtarna, gosedjuren och leksakerna som samlades in finns nu på boendet där kommunen ska ta emot flyktingar från Ukraina. Det blev så pass mycket insamlat att en del blir sparat till om ytterligare ett boende behöver öppna.

Nyckelord

Kontakter

Ann Bonny, samordnare Enköpings kommun
Telefonnummer: 0171-62 64 52
E-post: ann.bonny@enkoping.se

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum